Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Numan Kurtulmuş'tan önemli açıklamalar

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, basın toplantısı düzenledi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-06 19:13:30

Numan Kurtulmuş'tan önemli açıklamalar

İşte Numan Kurtulmuş'un açıklamalarından satır başları:

Osmaniye'deki kaza hakkında soruşturma devam ediyor. Bir kusur varsa gereken işlemler yapılacak.
Muhammed Ali, İslam'ın Gülen yüzünü temsil ediyordu. ABD'de ırkçılığa karşı mücadelenin simgesel isimlerinden oldu. Tarihteki mümtaz yerini alacaktır.

AB İLE MÜZAKERELER

Bakanlar Kurulu toplantısında 3 konuyu ele aldık. Özellikle Mart ayından itibaren hem vize serbestisi hem de geri kabul anlaşmasındaki tavrımızı ortaya koyduk. Türkiye olarak sorumluluklarımızı yerine getirdik. Şimdi sorumluluklarını yerine getirme zaman Avrupa Birliği'nde. Geçtiğimiz hafta yapılan görüşmelerden sonra teknik düzeyde de temaslar devam ediyor. AB Bakanımız önümüzdeki hafta Brüksel'de tekrar temaslarda bulunacak.

'PARALEL YAPI' İLE MÜCADELE

Bundan sonra özellikle MGK'da 'paralel yapı'nın terör örgütü olarak görülmesinden sonra yapılacak çalışmalar gözden geçirilmiştir. Bu konudaki her şey büyyük bir hassaslıkla ele alındığı bilinmesi gerekir.

Sözlerimi bitirirken şunu da belirtmek isterim. Gencecik evlatlarımızın boğulduğu haberlerini alıyoruz. Buradan anneler babalara, gerekli kurumlara çağrıda bulunuyorum. Evlatlarımız yüzme bilmiyorlarsa dikkat etsinler. Her yaz boyunca neredeyse her gün bu boğulma haberlerini almayalım.

Terörle mücadele çok kapsamlı bir konu. Nerede ne şekilde davranılması gerekiyorsa güvenlik kuvvetlerimiz o şekilde devam ediyor. Eğer kırsalda da bunlar varsa mücadele orada da devam edecektir. İlgili bakanlıkların bir hafta boyunca devam eden çalışmalarını Bakanlar Kurulu'nda ele aldık. Bugün bazı gazetelerde de çıktı. Şehirlerin taşınması gündemimizde değildir. 

GERİ KABUL ANLAŞMASI

AB ile Türkiye arasında yürütülen müzakere ciddi bir müzakeredir. Hiç bir söz boşuna söylenmiş değildir. Geri Kabul Anlaşması'nın askıya alınması şu anda gündemimizde değildir. Biz sonuç elde etmek istiyoruz.

BAYRAM TATİLİ GÖRÜŞÜLMEDİ

Numan Kurtulmuş'un 2016 yılı Ramazan bayramı tatiliyle ilgili kararın duyurması bekleniyordu. Ancak Kurtulmuş bu konunun bakanlar Kurulu'ndan görüşülmediğini açıkladı.

 

Haber Ara