Dolar

32,6224

Euro

34,7207

Altın

2.520,22

Bist

9.524,59

Numan Kurtulmuş'tan 'derbi' açıklaması

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Galatasaray-Fenerbahçe karşılaşmasının ertelenmesiyle ilgili açıklamada bulundu...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-03-22 05:48:31

Numan Kurtulmuş'tan 'derbi' açıklaması

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu Toplantısı sırasında verilen arada haftasonu güvenlik gerekçesiyle ertelenen Galatasaray-Fenerbahçe derbisi hakkında açıkalmalarda bulundu. Kurtulmuş, "Maç ya seyircisiz oynanacaktı ya iptal edilecekti, tehir edilecekti. Dolayısıyla bu konuda ilgili bakanlıklar, ilgili istihbarat birimlerinin istişarelerinden sonra alınan bir karardır" dedi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan bilgide; Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu Toplantısı devam ederken verilen arada düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"Maç ya seyircisiz oynanacaktı ya iptal edilecekti, tehir edilecekti. Dolayısıyla bu konuda ilgili bakanlıklar, ilgili istihbarat birimlerinin istişarelerinden sonra alınan bir karardır. Spor kulüplerinin de içinde bulunduğu bir kararla bu derbi müsabakası, tehir edilmiş oldu. Bunun üzerinden kimsenin spekülasyon yapma hakkı olmadığını ifade etmek isterim. Çünkü ortada son derece tedbir almamızı gerektiren istihbarat bilgileri vardı. Bunlar birbirini, üst üste teyit ediyorlardı. Sonuç itibarıyla bu adım atıldı."

Haber Ara