Dolar

32,5702

Euro

34,9795

Altın

2.423,87

Bist

9.722,09

Numan Kurtulmuş: Şımarmak yok

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, “1 Kasım’da sandıklar patladı. AK Parti kurulduğu günden bu yanan en yüksek oyu aldı' dedi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-02 06:04:36

Numan Kurtulmuş: Şımarmak yok

İhlas Haber Ajansı'nın haberine göre: Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Ordu'nun Ünye ilçesinde seçim sonucunu değerlendirdi. Ünye Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan coşkulu kalabalığa hitap eden Numan Kurtulmuş, “Ünye'de yüzde 75 oy aldık. Ordu'da AK Parti tarihi boyunca en yüksek oyu bu seçimde aldı. Her ilçemizde 7 Haziran seçimlere oranla yüzde 10-12 oranında oyumuz arttı. 4 ilçemizde yüzde 80'in üzerinde oy aldık. 7 ilçemizde yüzde 70'in üzerinde oy aldık. Ordu genelinde ise yüzde 64 oy aldık. Bu büyük başarıyı bize nasip eden Cenab-ı Hakk'tır. Onun takdiri, onun gücüdür. Allah'a şükrediyoruz. Hiçbir şekilde bu başarıdan dolayı gururlanmayacağız, kibirlenmeyeceğiz” diye konuştu.

BU BAŞARI DUALARIN SONUCU

Kendileri ile beraber bu kampanyada çalışan bütün partililere teşekkür eden Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, “Unutmasınlar ki bu başarı sadece bizim beşeri anlamda çalışmalarımızın başarısı değildir. O duaların yüzü suyu hürmetinedir. O ağlayarak yapılan duaların yüzü suyu hürmetinedir. Biz o dualara layık olabilmek için sonuna kadar gayretle çalışacağız” ifadelerini kullandı.

Gelen verilere göre AK Parti'nin açık ara seçimi kazandığını kaydeden Numan Kurtulmuş, “Öyle görünüyor ki AK Parti çok açık ara, kurulduğu günden bu yana aldığı en yüksek oyla, yüzde 50'nin üzerinde oyla tek başına iş başına gelmiş oluyor. Ünye'de, Ordu'da çok yüksek oy aldık ama bize oy vermeyen kardeşlerimiz de var. Sadece bize oy verenlerin değil, bize oy vermeyenlerin de hizmetinde olacağız. Biz hiçbir kardeşimiz hakkında suizanda bulunmayacağız, hiçbir kardeşimize ayrımcılık, ayrıcalık yapmayacağız. 78 milyon vatandaşımıza bu ülkenin eşit ve özgür vatandaşı olarak bakacağız. Hep birlikte Türkiye'yi daha ileri götüreceğiz. Kolay değil, bu kadar badirelerden sonra, 13 yıllık iktidardan sonra, arkasından 7 Haziran'dan sonra yaşadığımız bu badirelerden sonara böylesine yüksek bir oyla iktidara gelmek kolay değil. Asla şımarmayacağız. Asla kibre kapılmayacağız. Milleten ve Allah'tan başka güveneceğimiz bir yer yok. Milletin kalbini kazanmaya devam edeceğiz. Çünkü aslolan millettir ve bizde milletimizin hizmetkarıyız. Allah hepinizden razı olsun” şeklinde konuştu. 

“BİRİLERİ BU AKŞAM KARALAR BAĞLIYOR”

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet sözcüsü Numan Kurtulmuş, “Hiç şüpheniz olmasın siz nasıl bu akşam seviniyorsanız birileri bu akşam karalar bağlıyor. Bu millet sandıkları öyle bir patlattı ki Pensilvanya da dinliyor her yer dinliyor. Dünyanın her yeri sizin bu büyük zaferinizi yakından takip ediyor” dedi.

Ordu'da resmi olmayan sonuçlara göre, AK Parti'nin tek başına iktidar olmasının ardından Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Prof.Dr. Numan Kurtulmuş Fatsa'ya gelerek coşkulu kalabalığa hitap etti. Kurtulmuş Fatsa Meydanı'na havai fişekler eşliğinde gelerek otobüsün üzerinde vatandaşlara bir konuşma gerçekleştirdi. Türkiye'nin ne kadar tehlikeli bir virajdan geçtiğini kampanya boyunca anlattıklarını ifade eden Kurtulmuş, “Allah'a çok şükür güvendiğimiz iki yer vardı. Birincisi milletimizin feraseti ve basireti, ikincisi her şeyden ve herkesten büyük olan bütün hesapların üzerinden hesap yapan Cenab-ı Allah'ın takdiri ve kudretidir. Bu akşam ikisi birden bir araya geldi Allah'a bir kez daha şükürler olsun. Bu milletimizin bir kere daha önünü kesmek isteyenlere cevap verdiğin için teşekkür ediyoruz. Gerçekten her türlü takdirin önünde bu milleti tebrik ediyoruz. Bu seçim kampanyamızda Ordu'nun her yerinde bütün değerli kardeşlerimize isimsiz kahramanlarımıza çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“BU GECE BİRİLERİ KARALAR BAĞLIYOR”

AK Parti'li gençlerin, “Vur vur inlesin, Pensilvanya dinlesin” tezahüratına karşılık Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Prof.Dr. Numan Kurtulmuş, “Hiç şüpheniz olmasın siz nasıl bu akşam seviniyorsanız birileri bu akşam karalar bağlıyor. Hiç şüpheniz olmasın bu millet sandıkları öyle bir patlattı ki Pensilvanya da dinliyor, her yer dinliyor. Dünyanın her yeri sizin bu büyük zaferinizi yakından takip ediyor” şeklinde konuştu.

“ŞIMARMAK YOK”

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, konuşmasını, “Hani AK Parti iktidardan gidiyordu? hani AK Parti tek başına iktidar olamayacaktı? Durun yuhalamayın. Bu millet sandıklarda öyle bir yuh çekti ki bir daha bu sözü ağızlarını alacaklarını zannetmiyorum. Hayırlı uğurlu olsun. Biz bütün Ordulu kardeşlerimizin bütün milletimizin hizmetkarıyız. Bu seçim sonucunda şımarmak yok. Ne diyoruz, büyüklenme padişahım senden büyük Allah var. Biz Allah'tan başka bir büyük kabul etmez, Allah'tan başka bir gücün karşısında eğilmeyiz. Biz halkımızın hiçbir ferdine karşı kibirlenmeyiz. Vatandaşımızın her birisi bize oy versin vermesin hepsi bizim kardeşimizdir” ifadelerini kullandı.

Milletvekilleri Ergün Taşçı, Metin Gündoğdu ve Oktay Çanak, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz da Numan Kurtulmuş'a eşlik etti. 

Haber Ara