Dolar

32,5244

Euro

34,9814

Altın

2.431,49

Bist

9.806,23

Numan Kurtulmuş: Erken seçim olmayacak

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, katıldığı canlı yayında erken seçimin olmayacağını ve bu tartışmaların zaman kaybı olduğunu söyledi

4 Yıl Önce Güncellendi

2021-01-02 20:54:43

Numan Kurtulmuş: Erken seçim olmayacak

Sözcü gazetesine tepki

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, TRT Haber'de soruları cevapladı.

Kurtulmuş, Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nin ibadete açılmasını "2020'nin felaketleri" arasında gösterdiği gerekçesiyle Sözcü gazetesine tepki göstererek, "Büyük bir saçmalıktır. Milletin değerleri ile savaşmaktır. Kusura bakmasınlar Vatikan bile bu kadar tepki göstermedi." ifadelerini kullandı.

"Vatikan bile bu kadar tepki göstermedi"

Numan Kurtulmuş, bir gazetenin Ayasofya'nın açılışını 2020'nin felaketleri arasında göstermesine ilişkin, şöyle konuştu:

"Büyük bir saçmalıktır. Milletin değerleriyle savaşmaktır. Bu milletin sahip olduğu medeniyet değerlerine hiçbir şekilde ait olmamanın tezahürüdür. Vatikan bile bu kadar tepki göstermedi. Bu adamlar niye bu kadar tepki gösteriyorlar, onu da anlamıyorum. Şunu demek çok mu zor, 'Yanlış yaptık. Ey aziz milletimiz, sizden özür diliyoruz.' 83 milyon vatandaşımızın kahir ekseriyetinin bayram sevinci yaşadığı, insanların tamamına yakının o gün Ayasofya'ya gelmek için can attığı ama çok az bir kısmının gelebildiği, çocukluğumuzda, gençlik yıllarımızda 'Zincirler kırılsın, Ayasofya açılsın.' idealleriyle dualarıyla mottolarıyla milyonlarca insanın yetiştiği bir ülkede, Allah aşkına bu ne yabancılıktır? Tekrar tekrar okuduk, baktık. Her ay ile ilgili büyük bir felaket oldu, şu oldu, bu oldu sayıyor. Temmuz'da ne hikmetse Ayasofya'nın açılışı diye koymuş. Altında da diyor ki, 'Bütün dünya tepki gösterdi.' Kusura bakmasınlar bu milleti de cahil zannetmesinler. Dünyanın ne tepki gösterdiğini de biliyoruz. Bu insanlar kendi zihinlerinde olanı söylüyorlar. Bu, milletin değerleriyle barışmaktır. Bu, milletin egemenlik hakkını bir kere daha cümle aleme ilan etmesidir. Bu, Fatih'in fetih hakkıdır. Bütün bunların hepsini üst üste koyduğunuz zaman, eğer bu gazete hakikaten millete ait bir yayın yaptığını iddia ediyorsa sayfasının başında, '2020 yılının en önemli olayı Türkiye için Ayasofya'nın yeniden ibadete açılmasıdır.' demesi gerekirdi. Bunları hüzünle izliyoruz."

"Erken seçim tartışmalarını yapmak vakit israfıdır"

Erken seçim söylemlerini de değerlendiren Kurtulmuş, Cumhur İttifakı'nın erken seçim takvimi olmadığını ifade etti.

Türkiye'de Cumhurbaşkanı ve milletvekili genel seçiminin 2023'te, yerel seçimlerin de 2024'te yapılacağına işaret eden Kurtulmuş, bu söylemlerin neden gündeme geldiğine dair şöyle konuştu:

"Siyaseten bir alan oluşturmak istiyorlar. Erken seçim tartışmaları etrafından 'hükümet karşıtı bloğu' bir şekilde sıklaştırmaya çalışıyorlar. Erken seçimi öne alarak, kendilerince yeni bir sistem teklifini gündeme getirebilecekleri bir zemin oluşturmaya çalışıyorlar. Türkiye'de her zaman erken seçim tartışmaları muhalefet tarafından gündeme getirilir ama erken seçimin gündeme gelmesi ve erken seçim konusunda yol alınabilmesi için rasyonel şartların ortada olması lazım. Yani, iktidar olan parti ya da partilerin istedikleri bir takım yasal değişikleri, düzenlemeleri yapabilme imkanından uzaklaşmış olmaları lazım. Parlamentodaki çoğunluklarının tehlikeye girmiş olması lazım. Bütün bu rasyonel şartların hiçbirisi bugün söz konusu değildir. Tam tersine içeride ve dışarıda son derece olumlu bir gündemle belli bir istikamette yürüyoruz. Yeniden güçlü büyük Türkiye hedefine doğru adım adım yaklaşıyoruz. Böyle bir ortamda erken seçim tartışmalarını yapmak bence vakit israfıdır."

Haber Ara