Dolar

32,3124

Euro

35,0130

Altın

2.277,88

Bist

8.995,70

Numan Kurtulmuş: Bölgede oynanan bu oyunun farkında olan tek ülke Türkiye'dir

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, bölgede oynanan oyunun farkında olan tek ülkenin Türkiye olduğunu söyledi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-30 18:09:40

Numan Kurtulmuş: Bölgede oynanan bu oyunun farkında olan tek ülke Türkiye'dir


Bakan Kurtulmuş, Osmaniye temasları kapsamında ilk olarak Valiliği ziyaret etti. Kurtulmuş, kendisine çiçek veren çocuklarla bir süre sohbet etti. Valilik makamında Vali Ömer Faruk Coşkun ile görüşen Bakan Kurtulmuş, daha sonra Sivil Toplum Kuruluşları (STK) temsilcileri ile polisevinde yemekte bir araya geldi.

Ziyaretlerinin ardından AK Parti Merkez İlçe Kongresine katılan Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş "Türkiye'nin güçlü olması yaşadığımız bu coğrafya, Orta Doğu, Balkanlar, Kafkasya, Kuzey Afrika başta olmak üzere bütün dünyadaki siyasi dengeleri değiştirmek bakımından çok önemlidir. Birinci Dünya Savaşı'ndan bu yana bir türlü dertleri sıkıntıları bitmeyen bir coğrafyada yaşıyoruz. Tam tersine her gün sıkıntıları artan, katmerli bir şekilde yoğun problemlerle karşılaşan bir coğrafyadayız" dedi

Türkiye'nin 40 yıldan bu yana PKK terörü ile uğraşmak zorunda bırakıldığını belirten Kurtulmuş, "İsmini bundan 10 sene evvel kimsenin bilmediği ama eminim ki 10 sene evvel bir takım masalarda hazırlıklarının yapılarak piyasaya sürülen DEAŞ'ı bugün dünyanın başına nasıl bela olduğunu, böylece de bölünmenin nasıl alt yapısını hazırlandığını hep beraber görüyoruz. Hiç şüpheniz olmasın, nasıl ASALA'yı bir zamanlar kullanıp çöp tenekesine attılarsa, bunları kullananlar PKK'yı da DEAŞ'ı da diğerlerini de çöp tenekesine atacaklardır. Ama olan ülkemizin ve bölge halkına oluyor. Bu bölge halklarını birbirine düşman hale getirmeye çalışıyorlar. İşte tarihin tam bu dönüm noktasında hem güçlü büyük bir Türkiye'nin hazırlıklarını yapacak, bu yoldaki istikametteki adımlarımızı sıklaştıracak güçlendireceğiz, hem de yeniden uygulanmaya konulan böl, parçala, yönet siyasetine mani olmak için bütün gücümüzle gayret saf edeceğiz" dedi.

"BÖLGEDE OYNANAN BU OYUNUN FARKINDA OLAN TEK ÜLKE TÜRKİYE'DİR"

Kuzey Irak'ta Barzani'nin arkadan sırtını sıvazlayarak yol verenlerin, verdikleri yolun bir süre sonra sonra biteceğini bildiklerini belirten Kurtulmuş, şöyle devam etti:

"Onu da sonu olmayan bir yola sokuyorlar. Ama böylece daha fazla bölünmenin, daha fazla parçalanmanın bir şekilde yolunu, hazırlıklarını yapıyorlar. İsimlerinin birçoğunu yeni öğrendiğimiz ama bizim gönül coğrafyamızın, kalbimizin, ciğerimizin bir parçası olan Musul'un, Kerkük'ün, Telafer'in ve diğer bu parçalanmışlığının kime ne faydası var. Musul'da kim kazandı? Oraya önce DEAŞ'ı sokup, arkasından onu çıkartıyoruz bahanesiyle 50 bin silahlı grubun yolunu açanlar bundan sonraki 10 yıllar boyunca Musul'da ne büyük bir felaketin kapısını araladıklarını biliyorlar mı? Tabii ki biliyorlar. Ama garip bölge halkı bu oynanan oyunun bir parçası haline getirilerek birbirine düşman hale getiriliyor. İşte tam da söylemek istediğim burasıdır. Bölgede oynanan bu oyunun farkında olan tek ülke Türkiye'dir. Bu oyunu bozabilecek yegane ülke Türkiye'dir. Onun için el birliği ile gönül birliği ile bu bölgenin daha fazla parçalanmasına mani olacak çok kuvvetli çok muktedir bir Türkiye'yi oluşturmak mecburiyetindeyiz."

Haber Ara