Dolar

32,5990

Euro

34,8077

Altın

2.502,96

Bist

9.435,31

Numan Kurtulmuş: ABD, PYD/YPG'ye dünyanın en iyi silahlarını veriyor

Kurtulmuş, 'Ellerine dünyanın en iyi silahlarını veriyorlar. Amaçları bu millete diz çöktürmek için emperyalistlerin uşağı olan bu terör örgütlerini yeniden kullanmaktır' dedi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-07-03 00:07:54

Numan Kurtulmuş: ABD, PYD/YPG'ye dünyanın en iyi silahlarını veriyor

Yeni Çağ'da yer alan habere göre Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde düzenlenen bir açılışta konuşma yaptı. 

Kurtulmuş, '15 Temmuz 2016'da hain bir çetenin, aynı uluslararası emperyalist niyetlerin bir parçası olarak bu millete yeniden diz çöktürmek istediğini' vurguladı. O güçlerin Türkiye'de iç savaş çıkarmak istediğini anlatan Kurtulmuş, şunları söyledi:

"Türkiye'nin işgali olan bu projeyi hayata geçirmek istediler. Allah sizlerden razı olsun. Şehitlerimizin makamı ali olsun. Gazilerimizden ve milyonlarca kardeşimizden Allah razı olsun. Direndiniz ayağa kalktınız. Aynı Çanakkale'deki ecdadınız gibi Kurtuluş Savaşı'ndaki ecdadınız gibi emperyalistlerin uşaklarına, onların kuklalarına ve arkasındaki güçlere müsaade etmediniz. Bu millet büyük bir millet. Bir asır sonra aynı sınavı aynı başarıyla geçti. Şimdi yolumuza devam ediyoruz. Bu sefer karşımıza başka şeyler çıkarmaya çalışıyorlar. Türkiye'nin güney sınırlarında yıllardır besledikleri, büyüttükleri PKK'yı başka bir ad altında yeniden ayağa kaldırmaya çalışıyorlar. Adı da PYD, YPG vesaire diyorlar. Ellerine dünyanın en iyi silahlarını veriyorlar. Amaçları bu millete diz çöktürmek için emperyalistlerin uşağı olan bu terör örgütlerini yeniden kullanmaktır. Buna müsaade edecek miyiz? Hayır etmeyeceğiz. Ne DAEŞ ne PKK asla müsaade etmeyeceğiz. Hangi silahları verirlerse versinler Türkiye olarak milletin desteğiyle birlikte terör örgütlerinin hepsini Allah'ın izniyle, milletin desteğiyle bertaraf edeceğiz. Biz değil, terör örgütleri ve onları destekleyenler diz çökecekler."

Haber Ara