Dolar

32,3693

Euro

35,0412

Altın

2.325,39

Bist

9.118,40

'Nükleersiz Türkiye, enerjisiz Türkiye demektir'

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, baz santrali olarak nükleerin mutlaka devreye sokulması gerektiğini belirtti.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-04 14:24:43

'Nükleersiz Türkiye, enerjisiz Türkiye demektir'

Türkiye'de uluslararası anlamda hem kongre, fuar hem de B2B etkinliklerinin bir arada gerçekleştirildiği tek platform olan EIF- 8'inci Uluslararası Enerji Kongresi ve Fuarı 4-5-6 Kasım 2015 tarihlerinde ATO Congresium'da dünyanın önde gelen enerji sektörü karar alıcılarını, uzmanlarını, özel sektör temsilcilerini bir araya getirdi. Kongreye Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, Libya Petrol Bakanı Mashallah Al-Zawie, Irak Elektrik Bakanı Kasım El Fahdavi, Sudan Petrol Bakanı Mohamed Zayed Awad, Somali Petrol ve Mineral Kaynaklar Bakanı Mohamed Mukhtar İbrahim, EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz katıldı.

'BİR EKSİĞİMİZ VAR ODA NÜKLEER'

Kongrenin açılış konuşmasını yapan Alaboyun, enerjinin hepimiz için temel hedef olması gereken şeylerden biri olduğunu belirterek "Biz de Türkiye enerji kaynakları açısından zayıf bir ülke olabiliriz, petrol ve doğalgaz bakımından yoksa rüzgar, güneş, hidroelektrik santralleri bakımından Allah'a şükür yeteri kadar kaynaklarımız var. Bir eksiğimiz var oda nükleer, nükleer ile ilgili Akkuyu Nükleer Santrali çalışmaları devam ediyor. Onun yanında Sinop'da nükleer santralimiz ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Niçin nükleer, burada baz santrali olarak nükleeri mutlaka devreye sokmamız gerekiyor. Nükleersiz bir Türkiye gelecekte enerjisiz Türkiye demektir. Bunu çok iyi anlatmamız lazım. Baz santralleri olarak bizim linyitte dayalı temiz kömür teknolojileri ile birlikte kömür santrallerimizi devreye sokmamız gerekiyor” diye konuştu.

 

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara