Dolar

32,5779

Euro

34,7839

Altın

2.509,42

Bist

9.693,46

Nükleer fizikçinin cenazesi şii türbelerine götürüldü

İran resmi medyasının bildirdiğine göre, İran'ın suikasta kurban giden üst düzey nükleer fizikçi Fahrizade'nin cenazesi, Pazartesi günü düzenlenecek olan cenaze töreninden önce ülkedeki Şii inanışı gereği türbeye götürüldü

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-11-29 17:12:10

Nükleer fizikçinin cenazesi şii türbelerine götürüldü

Devlet haber ajansı IRNA'nın bildirdiğine göre, cenaze töreninin bir parçası olarak Fahrizade'nin cenazesi Cumartesi geç saatlerde kuzeydoğudaki Meşhed kentine geldi ve ‘İmam Rıza'nın türbesine götürüldü.

Savunma bakanlığından yapılan açıklamaya göre, cenaze daha sonra Tahran'ın güneyindeki Kum'daki ‘Fatıma Masume'nin türbesine ve ardından başkentteki Ayetullah Humeyni'nin türbesine götürülecek.

Bakanlık İnternet sitesinde, cenaze töreninin Pazartesi günü yeri belirtilmeyen bir noktada üst düzey askeri komutanlar ve ailesinin huzurunda düzenleneceği belirtildi.

4e53f1cafdcc36cacd046c09f09d00b6

İran'ın yüksek lideri Ayetullah Ali Hamaney, faillerin cezalandırılması ve Fakhrizade'nin "bilimsel ve teknik çabalarının devam etmesi” çağrısında bulundu.

IRNA haber ajansının bildirdiğine göre İran parlamentosu, istihbarat bakanı Mahmud Alavi'nin katıldığı kapalı bir oturum düzenledi.

Sözcü Mohammad-Bagher Ghalibaf, "alınan kararların yakında kamuoyuna açıklanacağını" söyledi.

ABD 2008'de Fakhrizade'ye "İran'ın nükleer programının gelişmesine katkıda bulunan faaliyetler ve işlemler" nedeniyle yaptırım uygulamış, İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu ise daha önce Fahrizade'yi İran'ın nükleer silah programının babası olarak tanımlamıştı.

AFP

Haber Ara