Dolar

32,3696

Euro

34,9456

Altın

2.325,48

Bist

9.094,68

Nükleer anlaşmasının etkisi kısa sürdü

İran İle varılan nükleer anlaşma sonucu düşen petrol fiyatları İran petrolünün piyasaya girmesinin zaman alacağı öngörüsü ile tekrar yükselişe geçti

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-15 10:27:07

Nükleer anlaşmasının etkisi kısa sürdü

Büyük desletlerin İran ile nükleer silahların kontrolü konusundaki anlaşmasının petrol fiyatları üzerindeki etkisi kısa sürdü. Anlaşma ile düşen fiyatlar, İran'ın piyasalara girmesinin zaman alacağına ilişkin öngörüler ile yükselişe geçti.

ABD, Rusya, Çin, Fransa ve İngiltere ve Almanya'nın İran ile bir süredir Viyana'da sürdürdüğü görüşmelerin anlaşma ile sonuçlanması, İran'ın piyasaya petrol arzını artıracağı beklentisini güçlendirince, petrol fiyatları 1 doların üzerinde düşüşle 56 dolar düzeylerine gerilemişti.

Ancak, anlaşmaya ilişkin ayrıntılar ortaya çıkmaya başlayınca, İran'ın petrol piyasalarına dönüşünün zaman alacağı anlaşıldı ve petrol toparlanarak 58 doların da üzerine çıktı.

Türkiye'nin de akaryakıt fiyatlarını belirlemede temel ölçüt olarak aldığı Brent tipi petrolün varil fiyatı, 58.81 doları aşarak, anlaşma öncesindeki düzeylerinin de üzerine çıktı.

Haber Ara