Dolar

32,3371

Euro

35,1949

Altın

2.246,88

Bist

8.718,11

Nükleer Akkuyu'dan 'sağlıklı destek'

Silifke Devlet Hastanesi ve Büyükeceli Aile Sağlık Merkezi, Akkuyu Nükleer A.Ş’den 70’er bin TL’lik bağış sertifikalarını aldı

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-05-29 18:37:06

Nükleer Akkuyu'dan 'sağlıklı destek'

 Silifke Devlet Hastanesi ve Büyükeceli Aile Sağlık Merkezi, Akkuyu Nükleer A.Ş'den 70'er bin TL'lik bağış sertifikalarını aldı. Aktarılan nakdi yardımın, sağlık kurumları altyapısının geliştirilmesi ve hastaların odalardaki koşullarının iyileştirilmesi için kullanılması öngörülüyor. Toplam tutarı 140 bin TL olan sertifikalar Akkuyu Nükleer A.Ş. Kamu Kurumları ile İlişkiler ve Uluslararası İşbirliği Yönetici Direktörü Aleksei Frolov tarafından, iki sağlık kurumunun başhekimlerine takdim edildi.

Aleksei Frolov konuyla ilgili şunları söyledi: “Akkuyu Nükleer A.Ş. tarafından bölgedeki sosyal sorumluluk çalışmalarına her zaman önem verilmektedir. İnşaat sahasına yakın olan mahallelerde ikamet eden çalışan sayısının 6 bini geçmiş olması sağlık kurumları dahil olmak üzere sosyal altyapı tesisleri üzerindeki yükü daha da artırmaktadır. Bugünlerde doktorlar, 24 saat çalışarak tüm güçlerini pandemiyle mücadeleye adıyorlar. Özverileri için sağlık emekçilerine teşekkür etmek istiyoruz. Hayat kurtaranların emekleri paha biçilemez. Bugünkü şartlarda sağlık emekçilerine düşen yükün hafifletilmesi için en azından yapabileceğimiz şeyler, virüsten korunma önlemlerine uymak ve birbirimizi desteklemek olacaktır.”

 Silifke Devlet Hastanesi Başhekimi Özgür Ozan Karak şirket yönetimine teşekkürlerini ifade ederek, aktarılan kaynakların odaların yeniden teçhiz edilmesine ve cerrahi ekipman alınmasına yardımcı olacağını belirtti. Başhekim Karak, şunları söyledi:

“Hepimiz için zor geçen bu dönemde her türlü yardım için çok minnettarız. Bu kaynaklar, hastaların odalardaki koşullarını iyileştirmemize imkân sunacak. Uzun zamandır yoğun bakım ünitesi için yeni yataklar almayı planlıyorduk, mevcut 6 yatağı daha modern olanlarıyla değiştireceğiz. Bazı cerrahi ekipman da almamız gerekiyor. Bunu da en kısa zamanda gerçekleştireceğiz.

Haber Ara