Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Nuh Köklü cinayetinde müebbet istemi

İstanbul Kadıköy’de gazeteci Nuh Köklü’nün arkadaşlarıyla kartopu oynadığı sırada öldürülmesine ilişkin davada mütalaasını açıklayan savcı, sanık için müebbet hapis istedi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-13 16:16:19

Nuh Köklü cinayetinde müebbet istemi

İHA'nın haberine göre, Anadolu 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Serkan A. getirilirken, Nuh Köklü'nün ailesi ve arkadaşları da duruşmada hazır bulundu. Duruşmada söz alan sanık, müdahil tarafın,cinayette kullandığı bıçağı yıkadığı yönündeki iddialara yanıt verdi. Sanık Serkan A., “Ben beyanımda akıl hastalığımın olmadığını söylemiştim. Karşı taraf bıçağı yıkadığımı söylemişlerdi. Bunu görebilmeleri için yanıma kadar gelmeleri lazım. Dışarıdan görmeleri mümkün değildir, kaldı ki tabak, bardakta yıkayabilirim” dedi.

“KARTOPUNUN ÇARPTIĞI CAMDA HASAR YOK”

Duruşmada esas hakkındaki mütalaasını açıklayan Cumhuriyet Savcısı, olay tarihinde Nuh Köklü ve arkadaşlarının kartopu oynadığı ve kartopunun tutuklu sanık Serkan A.'nın camına isabet ettiğini belirtti. Kartopunun isabet etmesi sonucu camda herhangi bir zarar oluşmadığı ifade edilen mütalaada, buna rağmen sanığın "O cam kaç para biliyor musunuz lan", "Hepinizi öldürürüm" şeklinde bağırıp küfrettiği belirtildi. Sanığın daha sonra dükkanından elinde bıçakla çıktığı ve davanın müştekilerine savurduğu anlatılan mütalaada, “Yaşanan kavgada bıçağın yere düştüğü ve müşteki Emrah Elhan'ın bıçağa basarak sanığın almasına engel olduğu belirlenmiştir. Tutuksuz sanık Nazım C.'nin Elhan'ı tutup çektiği, yaşanan bu durum üzerine Serkan A.'nın bıçağı aldığı ve Nuh Köklü'nün kalbine sapladığı anlaşılmıştır” denildi.

TUTUKLU SANIĞA MÜEBBET TALEBİ

Nuh Köklü'yü bıçakla öldürdüğü iddia edilen sanık Serkan A.'nın “kasten adam öldürmek" suçundan müebbet hapis cezasına çarptırılması talep edilirken, davanın diğer müştekilerine karşı "silahla tehdit", "silahla kasten yaralamaya teşebbüs" ve "hakaret" suçlarını işlediği gerekçesiyle de ayrıca cezalandırılması talep edildi. Savcılık, tutuksuz sanık Nazım C.'nin ise "kasten adam öldürmeye yardım etmek” suçunu işlediğine dair yeterli delil bulunmadığından beraatine karar verilmesini istedi.

Haber Ara