Dolar

32,5278

Euro

34,7498

Altın

2.492,09

Bist

9.524,59

NSA direktörünün görevden alınması isteniyor

ABD Savunma Bakanı Carter ile Ulusal İstihbarat Direktörü Clapper'ın, Ulusal Güvenlik Ajansı Direktörü Rogers'ın görevinden alınması için geçen ay Beyaz Saray'a tavsiyede bulunduğu iddia edildi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-21 00:05:02

NSA direktörünün görevden alınması isteniyor

AA'nın haberine göre ABD Savunma Bakanı Ashton Carter ile Ulusal İstihbarat Direktörü (DNI) James Clapper'ın, Ulusal Güvenlik Ajansı (NSA) Direktörü Michael Rogers'ın görevinden alınması için geçen ay Beyaz Saray'a tavsiyede bulunduğu iddia edildi.

Washington Post gazetesinde yer alan ve konuyla ilgili üst düzey yetkililere dayandırılan habere göre, Bakan Carter ile Ulusal İstihbarat Direktörü Clapper'ın, ABD Başkanı Barack Obama'ya Ulusal Güvenlik Ajansı ve Siber Komutanlığı yöneten Amiral Rogers'ın görevinden alınması tavsiyesini geçen ay gönderdiği bildirildi.

Aynı haberde, Carter'ın Amiral Rogers'ın performansından memnun olmadığı, Clapper'ın ise Rogers'ın hem NSA Direktörlüğü hem de Siber Komutanlığı yönetmesinden rahatsız olduğu kaydedildi. Özellikle Clapper'ın, NSA'yı bir sivilin yönetmesi konusunda ısrarcı olduğu ileri sürüldü.

TRUMP İLE GÖRÜŞMÜŞTÜ

Rogers'ın, yeni başkan seçilen Donald Trump tarafından DNI Direktörlüğüne düşünüldüğünün basına yansımasından hemen sonra "görevden alınma talebi" iddiasının ortaya çıkması, tartışmalara neden oldu.

Trump'ın DNI Direktörlüğü için düşündüğü belirtilen Rogers, perşembe günü üstlerine haber vermeden New York'a gitmiş ve Trump Towers'ta seçilmiş başkan Trump ile görüşmüştü.

Konuyla ilgili Beyaz Saray, Pentagon ve NSA'dan herhangi bir açıklama yapılmazken, ABD Kongresinden Rogers'a destek geldi. Temsilciler Meclisi İstihbarat Komitesi Başkanı California Vekili Devin Nunes, "Onun liderliğinden ve başarılarından her zaman etkilenmişimdir" dedi.

NE OLMUŞTU?

ABD Ulusal İstihbarat Direktörü Clapper, yeni başkan seçilen Trump'ın göreve başlamasından 64 gün önce, geçen perşembe günü istifasını sunmuştu.

Rogers'ın akıbetinin ne olacağı merak edilirken, amiralin Trump yönetiminde Ulusal İstihbarat Direktörlüğüne getirilme ihtimalinin çok güçlü olduğu yorumları yapılıyor.

57 yaşındaki Amiral Rogers, 2014 yılının Nisan ayında NSA Direktörlüğü ve Siber Komutanlığı görevlerine getirilmişti.

Haber Ara