Dolar

32,3441

Euro

35,0983

Altın

2.310,12

Bist

9.079,97

Novıye İzvestiya gazetesi : Suudiler 'Ruslar ne isterse 10 dolar daha ucuza' diye petrol satıyor!

Moskova ile Riyad adasında Avrupa pazarında “petrol fiyatı savaşı” sürerken, Suudi Arabistan’ın Rusya’nın müşterilerini kapmak için fiyat kırarken 'yıkıcı taktikler' uyguladığı haber veriliyor.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-03-20 10:22:28

Novıye İzvestiya gazetesi : Suudiler 'Ruslar ne isterse 10 dolar daha ucuza' diye petrol satıyor!

Moskova ile Riyad adasında Avrupa pazarında “petrol fiyatı savaşı” sürerken, Suudi Arabistan'ın Rusya'nın müşterilerini kapmak için fiyat kırarken "yıkıcı taktikler" uyguladığı haber veriliyor.

Novıye İzvestiya gazetesine değerlendirmede bulunan Commerzbank yöneticisi Yevgeniy Vaynberg, Suudi Arabistan'ın, Rusya'nın Avrupa pazarındaki başlıca müşterilerine doğrudan "piyasa fiyatının 10 dolar altına" teklif yaptığını söyledi.

Suudi Arabistan'ın daha önce hiçbir ülkeye böyle bir indirim teklif etmediğine dikkat çeken uzman, “Petrol varil fiyatı 50 dolarken de 80 dolarken de bu görülmemişti. Eğer petrol 25 doların altına inerse, 15 dolara satış yapacakları anlamına geliyor. Bu öyle iyi bir teklif olur ki, Rus Ural petrolünü satın almanın hiçbir anlamı kalmaz” dedi.

Gazetenin görüşlerini aldığ Mihail Krutihin adlı analist ise, “Maliye Bakanlığı'nın hesaplamasına göre, eğer beş yıl içinde Rus petrolünün fiyatı 20 dolar civarında olursa, Rusya bu süre içinde GSYH'sinin yüzde 19'unu kaybeder. Bu da ekonomik çöküş, felaket anlamına gelir” tahmininde bulundu. 

Haber Ara