Dolar

32,3566

Euro

34,9482

Altın

2.325,18

Bist

9.079,97

Norveçli Bakan'dan, “İsveç’e gitmeyin” uyarısı

Norveç Adalet Bakanı Monica Maeland, Norveç televizyonunun sorularını yanıtlarken “Alışveriş yapmak için İsveç’e gitmeyin orada yeşil bölge yok. İsveç’te hâlâ enfeksiyon riski var” diye konuştu.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-09-06 07:57:21

Norveçli Bakan'dan, “İsveç’e gitmeyin” uyarısı

Norveç Adalet Bakanı Monica Maeland, Norveç televizyonunun sorularını yanıtlarken “Alışveriş yapmak için İsveç'e gitmeyin orada yeşil bölge yok. İsveç'te hâlâ enfeksiyon riski var” diye konuştu.

Dünya genelinde etkili olan koronavirüs salgını Norveç ile komşusu İsveç'in de arasına girdi. Norveç, vatandaşlarına komşu ülke İsveç'e ilişkin uyarılarda bulundu. 

Artı49'un haberine göre; Norveç halkının, alışverişte kendi ülkelerine oranla ucuz olan İsveç'i tercih etmesi salgınla mücadelede yetkilileri harekete geçirdi.

Norveç Adalet Bakanı Monica Maeland, vatandaşlarına sınırın kendi tarafında kalmalarını hatırlattı ve “Kesinlikle gerekli olmayan yurtdışı seyahatlerden kaçınmanızı tavsiye ediyorum. Aynı zamanda alışveriş yapmak için de sınır boyunca seyahat etmekten kaçınmalısınız” dedi. 

“İsveç'te yeşil bölgeler yok” diyen Adalet Bakanı, “Kırmızı ve sarı alanlar ve hâlâ enfeksiyon riski var. Eğer seyahat etmek istiyorsanız risk konusunu dikkatlice düşünmeniz gerekiyor. İsveç'ten gelenlerin, Norveç'te serbestçe hareket etmeleri için 14 gün karantinaya alınması gerekir” ifadelerini kullandı.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara