Dolar

32,5839

Euro

34,7828

Altın

2.509,59

Bist

9.693,46

Norşin Derneği'nden Ücretsiz Kur'an Eğitimi

Norşin İlim ve Tasavvuf Derneği tarafından dernek merkezinde ücretsiz Kuran-ı Kerim ve ilmihal eğitimi verildiği belirtildi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-22 15:52:17

Norşin Derneği'nden Ücretsiz Kur'an Eğitimi
Norşin İlim ve Tasavvuf Derneği tarafından dernek merkezinde ücretsiz Kuran-ı Kerim ve ilmihal eğitimi verildiği belirtildi.

Norşin İlim ve Tasavvuf Derneği Başkanı Remzi Katkat, yaptığı açıklamada, 2015 yılından bu yana İnönü Caddesi Dörtyol'da kurulu bulunan derneklerinin İslami ilim eğitimi yolunda faaliyet gösterdiğini ifade etti. Ücretsiz olarak Kuran-ı Kerim eğitimi verdiklerini anlatan Katkat, "Derneğimiz 2015 yılından bu yana Seyda Abdurrahman-i Tagi'nin torunlarından Seyda Ahdulkerim Çevik Norşinrye bağlı olarak Malatya merkezde Dörtyol diye bilinen mevkide İnönü Caddesi üzerinde Günçalar Apartmanı 2. katta Norşin İlim ve Tasavvuf Derneği adı altında İslami ilim eğitimi yolunda faaliyet göstermektedir. Derneğimizde Kur'an-ı Kerim eğitimi, ilmihal eğitimi, temel dini bilgiler eğitimi verilmektedir. Erkeklere verilen bu hizmet Ramazan Bayramı'ndan sonra inşallah bayanlara da sadece bayan hocalar tarafından yine ücretsiz olarak verilecektir. Eylül ayı ile birlikte derneğimizde Arapça dili eğitim programı başlatılacak ve sonraki dönemlerde Norşin medresesinden icazetli hocalar vasıtasıyla tam teşekküllü medrese eğitimine geçilecek. Nakşibendi tarikatının temel prensiplerini belirleyen Şeyh Abdulhaligi Gucdevani'nin Niyaıi Mısri'nin. Sadrettin Konevi gibi alimlerin yetiştiği Malatya sokaklarında Ramazan ayında alenen yeyip-içenler maalesef başka bir inanç mensuplarının değil biz Müslümanlan'ın çocuklarıdır. Ramazan ayında nesillerin heba olmasını önlemek, dünya ve ahiret saadetini elde edebilmeleri için çocuklarımızın fenni ilimler ile birlikte dini bilgileri de öğrenmelerine yardımcı olalım" diye konuştu.

Haber Ara