Dolar

32,4781

Euro

34,9319

Altın

2.435,57

Bist

9.716,77

Nörolojik bozukluk vahşi hayvanları insanlara yaklaştırıyor

Nörolojik bozukluk, vahşi hayvanların aşırı arkadaşça davranmasına ve insanlar etrafında tamamen rahat olmasına neden oluyor.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-04-06 16:40:43

Nörolojik bozukluk vahşi hayvanları insanlara yaklaştırıyor

Northstar kayak merkezinde bir ayının insanlara yaklaştığı anların videosu sosyal medyada gündem oldu. Ayının insanlara yaklaşmasını araştırmak için yetkililer çalışma başlattı. Ayıyı yakından inceleyen yetkililer "köpeğe benzer" davranış sergilediğini söyledi.

Yetkililer insanlara yakınlaşan ayıların nörolojik anormalliklere işaret eden aralıklı kafa titremeleri ve eğik bir kafa yapısına sahip olduğunu tespit etti. Sevimli ayıdaki değişimi tıbbi olarak inceleyen yetkililer, değişimin sebebi olarak ilginç bir bulguya ulaştı; Genelde bir virüsün neden olduğu beyin iltihabının hayvanda ensefalitinine yol açtığı tespit edildi.

Yetkililer ayıları incelerken beş yeni virüs daha keşfetti. Kaliforniya ayı nüfusu son kırk yılda üç katına çıktı ve şuan ayı nüfusu 40.000 civarında.

Ayılar nörolojik anormalliklerden sonra insanların etrafında daha az çekingen hale geldi ve insanların evlerinden bahçelerinden yiyecekleri daha rahat almaya başladı.

Haber Ara