Dolar

32,5996

Euro

34,7867

Altın

2.505,32

Bist

9.456,60

Normalleşme adı altında, İsrail’den ithal edilen mendiller Tunusluları kızdırdı

Tunus halkı, 'normalleşme' adı altında, İsrail’den temizlik bezi ve tüketim mallarının ithal edilmesine büyük tepki gösterdi. Tunus hükümetinin normalleşme politikasına tepki gösteren Tunus halkı, İsrail mallarının boykot edilmesini istedi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-05-13 15:04:00

Normalleşme adı altında, İsrail’den ithal edilen mendiller Tunusluları kızdırdı

buyuk_30

Son ayalarda İsrail ile Araplar arasında başlayan ‘normalleşme' modası, yönetim ile vatandaşları karşı karşıya getirdi.

İşgal devleti İsrail'den kağıt peçeteler ve diğer bazı tüketim malları ithal edilmesi, Tunusluları kızdırdı.

TİCARİ NORMALLEŞME
POLİTİKASI KINANDI

Tunus pazarlarında son günlerde İsrail mallarının artmasından rahatsız olan Tunuslular, sosyal paylaşım sitelerinde, İsrail malı temizlik bezlerinin fotoğraflarını yayınlayarak, Tunus hükümetinin, İsrail ile varılan ‘ticari normalleşme politikası'nı kınadıklarını belirtiler.

buyuk2_20

İSRAİL ÜRÜNLERİNİN
BOYKOT EDİLMESİ İSTENDİ

Tunus Çalışma Genel Birliği de, işgal devleti İsrail'den ithal edilen malların Tunus'un önde gelen mağazalarından birinde satılmasına tepki göstererek, mağazadan bu ürünleri çekmesini istedi ve halkı da bu ürünlere karşı boykota çağırdı.

NORMALLEŞME TURLARININ DA
DURDURULMASI İSTENDİ

Ayrıca, Tunus seyahat acentelerinden birinin, ‘İsrail ile normalleşme turizmi' adı altında, işgal altındaki Filistin topraklarına turistik turlar düzenlemesinin de durdurulması ve soruşturulması için Turizim ve Dışişleri Bakanlıklarına çağrıda bulunuldu.

Ticaret Bakanlığı Genel Müdürü Habib al-Jalasi ise, Ticaret Bakanlığı'nın İsrail ile ülkenin çıkarlarına ters bir anlaşma yapılmadığını belirterek, ithal edilen peçetelerin İspanyol ve Fransız distribütörleri tarafından tedarik edildiğini açıkladı.

Haber Ara