Dolar

32,5671

Euro

34,9928

Altın

2.421,67

Bist

9.722,09

Nokia'dan akıllı telefonlarda bir ilk

Nokia'nın yüksek özellikler ile gelecek olan akıllı telefonu Nokia 9'un, bir akıllı telefonda ilk olacak bir özelliğe sahip olacağı konuşuluyor.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-04-03 12:42:21

Nokia'dan akıllı telefonlarda bir ilk

Bu yıl HMD tarafından duyurulan ilk üç Nokia marka Android akıllı telefonlar ilk kez dünya genelinde satışa sunulacak. Çin'de satın alınabilen Nokia 6'nın yanı sıra diğer iki Nokia telefonu, Nokia 3 ve 5, Nisan / Haziran aylarında raflarda olacak.

HMD'nin bu yıl 6 ya da 7 akıllı telefon tanıtmayı planladığı söyleniyor ve önümüzdeki aylarda iki yeni üst seviye Nokia markalı akıllı telefonun piyasaya çıkması bekleniyor.

HMD'nin en üst düzey Nokia markalı akıllı telefonu olması beklenen Nokia 9'un, en güçlü yonga setlerinden biri olan Qualcomm'un Snapdragon 835'i ile donatılması bekleniyor. Doğrulanmamış bir kaynaktan gelen yeni bir ipucu ise, telefonun ilk kez bir akıllı telefonda olma özelliğine sahip Nokia OZO Audio özelliğinin Nokia 9'da yer alacağını söylüyor.

Nokia OZO Audio kulaklıklar ve mekânsal ses çalma sistemleri için optimize edilmiş 3D ses deneyimi sunuyor. VR cihazları için düşük gecikmeli 3D ses kayıttan yürütme özelliğinin yanı sıra OZO Audio, çalma desteği olmayan cihazlar için yüksek kaliteli stereo çalma özelliğine sahip.

Nokia'ya göre bu özellik, "ses odak teknolojisi, çevre seslerini ve arka plandaki gürültüyü azaltarak bir yönde ses vurgulamayı mümkün kılmaktadır." Nokia OZO Ses teknolojisi ayrıca 4 veya daha fazla mikrofondan (akıllı telefonda mevcut olduğunda) 3D ses yakalamaya izin verecek. İki mikrofona sahip olanlar mekansal ses yakalamayı sunarken, sadece üç mikrofonla gelen akıllı telefonlar mekansal 360 sesi elde edebilecekler.

Yeni OZO Audio, yaklaşmakta olan Nokia 9'da 6GB RAM ve 64GB veya 128GB dahili bellek paketi olacağı söyleniyor. Dahası, akıllı telefonun 22 megapiksellik çift objektifli bir Zeiss arka kamera ve 12 megapiksel ön kameraya sahip olduğu söyleniyor.

HMD, parmak izi okuyucu ile birlikte bir iris tarayıcı eklemeyi düşünebilir. Amiral gemisi, 5.5 inçlik Quad HD OLED ekran ve 3.800 mAh'lık iyi bir pil sunuyor. Nokia 9 IP68 sertifikasına sahip olacak ve Android 7.1 Nougat işletim sistemi ile çalışacak.

Haber Ara