Dolar

32,5730

Euro

34,9752

Altın

2.421,49

Bist

9.722,09

'Nobel dahil bütün başarılarımdan barış için vazgeçerdim'

Nobel Kimya Ödülü sahibi Prof. Dr. Aziz Sancar, “Hayatımda Nobel dahil bütün bilimsel başarılarımı, her şeyimi Türkiye'deki barış için verirdim. Barışı sağlamanın bir yolu olsaydı yapardım, eğer onu başarabilseydim Nobel'den de vazgeçerdim' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-07 13:55:32

'Nobel dahil bütün başarılarımdan barış için vazgeçerdim'

Al Jazeera'nin aktardığına göre Kristal Elma Festivali'nin 2'inci gününde Aziz Sancar, belgeselini hazırlayan gazeteci Nebil Özgentürk'ün konuğu oldu.

Video konferasla bağlanan Sancar, oturuma Amerika'da kurduğu Türk Evi'nden bağlandı. Nebil Özgentürk'ün "İçinizde ukte kalmış, bunu da hayatımda yapamadım dediğiniz ya da yapabilseydim dediğiniz bir şey var mı" sorusuna Aziz Sancar şu yanıtı verdi:

"Hayatımda Nobel dahil bütün bilimsel başarılarımı, her şeyimi Türkiye'deki barış için verirdim. Barışı sağlamanın bir yolu olsaydı yapardım, eğer onu başarabilseydim Nobel'den de vazgeçerdim. Nobel'i vermeye hazırım yeter ki ülkeme barış gelsin. Kafamı yoran üzen hep bu olmuştur" yanıtını verdi.

Sancar konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Vatan sevgim olmasaydı buralara ulaşamazdım. Çok çalışın, çocuklarınıza da hem çok çalışmayı hem de vatan sevgisini öğretin. Çocuklara bunu aşılamak lazım. Memleketine faydalı olan tüm dünyaya faydalı olur."

Haber Ara