Dolar

32,3200

Euro

35,1252

Altın

2.299,02

Bist

9.041,20

Niyet halis olursa akıbet hayr olur

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-06 09:54:38

Niyet halis olursa akıbet hayr olur

Musab olduğumuz bunca devahi yetmiyor ki imtihanı çetin zor bir süreçten geçiyoruz. Allah, İslam ümmetinin yardımcısı olsun.
Gurbet ellerinde şehadet mertebesine nail olduğuna inandığım bir kanaat önderi yıllar öncesinden ne de güzel nasihatler etmişti.  

İşte onlardan bir demet.
 
“Aklınızı kullanın, basiretinizi kullanın!

 Kur'an-ı Kerim'i kendinize rehber edinin!

Ben Kur'an-ı Kerime aykırı bir şey söylüyorsam, dinlemeyin!

Ben Rasulullah'ın sünnetine aykırı bir şey söylüyorsam, yapmayın!

Ama, başkası da söylüyorsa, onu da dinlemeyin! Hesap sorun!
 
“Bidatten, hurafeden, temelsiz bilgiden, bâtılı hak veya hakkı bâtıl sanmak tehlikesinden şiddetle sakınınız”
 
“Haksızlığın karşısında en iyi tedbir, insanları Müslüman yetiştirmektir, adaletli hareket etmelerini sağlamaktır”
 
“Biz sükûn ve huzur taraftarıyız döğüş ve sertlik taraftarı değiliz, kavga ve döğüşten, vurma ve kırmadan, dökülecek kanlardan korkarız...”
 
“Biz, insan varlığına saygı duyar, değer verir, onu, kâmil olduğu takdirde, Kâbe gibi aziz ve muhterem biliriz...”
 
“Hakkı söyleyin, kötülüğü engellemeye çalışın Hiç kimseye gücünüz yetmese bile, hiç olmazsa ailenize çoluk-çocuğunuza, akrabanıza sahip çıkın, Allah'ın dinine yardımcı olun...”
 
“Hepimizin dikkat etmesi gereken şey, kalp temizliği, niyet halisliği ve duygunun güçlülüğü, samimiliği...”
 
“Sağlam yürümek daha iyi Bildiğiniz insanlarla, samimi dostlarınızla iş yapmanızı tavsiye ederiz...”
 
“Bazen saf bir insan cennete girer, hem de hesapsız girer bazen de çok zeki bir adam işini ibadetini güzel yapmadığı için cennete giremez dünyadaki kıvrak zeka yetmiyor; Allah'ın sevdiği kul olmak gerekiyor”
 
“Bugün maalesef tüm İslâm Âlemi emperyalist güçlerin sultası altındadır. Kuş uçurtmazlar, takip ederler... Hem de kendisi takip etmez. Amerika John'la takip etmez, Smith'le takip etmez. Kimle takip eder? Adı senin benim gibi olan Müslüman insanla takip eder; canına okur. O milletin içinden çıkmış hain vasıtasıyla takip eder ve millete en büyük zararı, kendi içinden çıkmış insanlara yaptırır. Parayla satın alır, ajan edinir ve öyle kullanır.”
 
“Kâfir, emperyalist doğrudan doğruya Türkiye'ye gelip de Müminlerle uğraşmaz! Nasıl uğraşır? Onların gelişmemesi için düzenler kurar, öyle uğraşır. Onun için, benim burada ümidim, hakkı görebilme kabiliyetinizde... Yâni, hakkı görebilirseniz, görürsünüz. Göremezseniz; siz de bir yere takılırsınız, eveler gevelersiniz... Çocukların dişleri çıkacağı zaman, plastik bir şey veriyorlar eline; elinde tutuyor, boyna ısırıyor... Dişlerinin kaşıntısı geçiyor, o kadar. Bir iş yaptığı yok, bir yemek filân değil. Bir şey değil, sadece eveleme geveleme oluyor. Onun için, hizmet ediyorum diyen insanları, hizmet ediyorum diyen organizasyonları, irfan ile irfan teraziniz ile tartın!

İbret almak, ders çıkarmak bize kalmış.

Haber Ara