Dolar

32,5046

Euro

34,8270

Altın

2.491,79

Bist

9.539,83

’Nişantaşı’ sözlerine açıklık getirdi

Bakan Taner Yıldız, ’Nişantaşı’ sözleriyle ilgili olarak, “Çukurca’da elektriği kesildiği için mutazarrır olan vatandaşım nasılsa, Nişantaşı’ndaki vatandaşım da aynıdır diye söyledim' dedi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-05 12:19:01

’Nişantaşı’ sözlerine açıklık getirdi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye Gençlik Vakfı'nın (TÜGVA) Genç Diplomat Akademisi programına katıldı. Programda bir konuşma yapan Bakan Yıldız, PKK'nın enerji hatlarına yönelik saldırılarını değerlendirdi. Bakü-Tiflis-Erzurum Doğalgaz Boru Hattı'na yapılan saldırıya ilişkin “Bunlar ellerinden gelse sadece Çukurca'da yaşayan kardeşlerimizi değil, Nişantaşı'ndaki vatandaşlarımızı da elektriksiz ve doğalgazsız bırakma derdindeler” açıklamasının sorulması üzerine Taner Yıldız, konuyla ilgili açıklamada bulundu.

"KONUYU ÇARPITMAYALIM"

“Enerji sektöründe birçok alanda Türkiye'nin istikrarını hedef alan PKK'nın saldırıları var” diyen Bakan Yıldız, PKK'nın yaptığı saldırıları hatırlatarak, “Yalnızca insanımızı, canlarımızı hedef alan değil, aynı zamanda Türkiye'nin kalkınmasına katkı sağlayacak projeleri hedef alan saldırılar var. Bunlar yoğunlaştı. Birkaç örnek vereceğim. Bu gece Mardin'de bir çimento fabrikasını besleyen yüksek gerilim hattı direklerini devirdiler. Orada bir müddet çimento üretilemeyecek. Bunun kime tesiri var. Hakkari Çukurca'ya giden iletim hattı direkleri devrildi. Yollarda ulaşım kapandı. Enerji hattı kesintiye uğratıldı. Doğalgaz boru hatları patlatıldı. Dün itibariyle Azerbaycan'dan gelen doğalgaz boru hattı patlatıldı. Bundan kimler etkileniyorlar. Çukurca'da yaşayan vatandaşlarımız bundan etkileniyor. Güvenlikten dolayı bir gün boyunca giremediğimiz alanlar var. Oraya elektriğin tekrar gitmesi 2, bazen 3 gün sürüyor. Enerjisiz kalan vatandaşımız bizim vatandaşımız. PKK'nın Kürtçülük adına Kürt kardeşlerimizi istismar ederek yaptığı bu eylem kimleri vuruyor, orada yaşayan Kürt vatandaşımızı vuruyor. Biz çok şikayet alıyoruz. PKK'yı itham eden çok şikayet alıyoruz. Dün bahsettiğim bu. Konuyu çarpıtmayalım” diye konuştu.

“PKK SALDIRILARI 78 MİLYONU HEDEF ALIYOR”

Sözlerinin çarpıtıldığını belirten Bakan Yıldız, “Bununla alakalı tabii ki insanımız seçimde değerlendirmelerini yapacak. Böyle deyince bazı basın mensupları enerji ile mi tehdit ediyorsunuz. Siz enerji direklerini sabote ederken herhangi bir konu yok. Ben böyle bir gerçeği söylediğimde sıkıntı var. Böyle bir şey olmaz. Büyük resim şunu söylüyor. Büyük resim PKK'nın sabotajlarından bahsediyor. Siz büyük resmi bırakın, sonra deyin ki ‘Acaba orada elektrik geç giderse oylar nasıl tesir altında kalır'. Ben vatandaşımızın her yönüyle beraber, ister erken seçim olsun ister olmasın vatandaşımız hangi tercihte bulunuyorsa başımızın üstünde. Milletimizin iradesi nasıl oluşuyorsa bu o şekliyledir. Çukurca'da elektriği kesildiği için mutazarrır olan kardeşim, vatandaşım nasılsa, Nişantaşı'nda doğalgaz boru hattından dolayı kesintiye uğrayabilecek vatandaşım da aynıdır diye söyledim. Bu Türkiye'nin tamamını, 78 milyonu hedef alan bir yapıdır. Ama en fazla da Kürtçülük adına yapılan bu girişimin en fazla Kürt kardeşlerime aldığı hizmeti aksatan bir yapıdır” dedi.

“AYRIM YAPARAK HİZMET GÖTÜRMÜYORUZ”

Her kesimden vatandaşa aynı hizmeti götürdüklerini ifade eden Bakan Taner Yıldız, "Şuanda Azerbaycan hattından doğalgaz gelmiyor. Bundan etkilenebilecek illerimiz var. Biz vatandaşımıza sen AK Partili'sin, sen HDP'lisin diye ayrım yaparak hizmet götürmüyoruz. 78 milyonumuza hizmet götürüyoruz. Doğrusu da bu. Ön plana çıkartmamız gereken ve şuanda Türkiye'deki enerjiyle alakalı fırsatları tehdit haline getirmeye çalışan PKK'nın eylemleridir. Bunu bırakıp da konuyu başka bir noktaya getirmeyelim. Büyük resim budur ve onların engellenmesiyle alakalı her türlü devlet gücünü tabi ki kullanacaktır” şeklinde konuştu.

Haber Ara