Dolar

32,5679

Euro

34,7261

Altın

2.491,68

Bist

9.524,59

Nikoliç, Srebrenitsa'ya gitmeye hazır

Nikoliç, Srebrenitsa'ya gitmeye hazır

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-30 12:13:17

Nikoliç, Srebrenitsa'ya gitmeye hazır
Sırbistan Cumhurbaşkanı Tomislav Nikoliç, Srebrenitsa Soykırımı'nın yıl dönümü 11 Temmuz'daki anma törenlerine katılmak üzere Srebrenitsa'ya gitmeye hazır.

Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Mladen İvaniç'in, dün düzenlediği basın toplantısında kullandığı "Nikoliç'i Sırp halkını bölmemeye çağırıyorum" ifadesi üzerine Sırbistan Cumhurbaşkanlığından yazılı açıklama yapılarak İvaniç'in ifadelerine tepki gösterildi.

Açıklamada, İvaniç'in böyle bir tespitte bulunması için hiçbir sebebin bulunmadığına işaret edilirken, bölgedeki halklarının huzuru ve barışı için siyasi liderlerin gerek açıklamalarında gerekse eylemlerinde uzlaşı içerisinde olmasının önemi vurgulandı.

Cumhurbaşkanı Nikoliç'in daha önce Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'yı ziyaret etmeye hazır olduğu hatırlatılırken, Nikoliç'in 11 Temmuz'daki anma törenine katılmak üzere Srebrenitsa'ya da gitmeye hazır olduğu kaydedildi.

Açıklamada ayrıca, kurban yakınlarının yaralarını derinleştirecek ve bölgedeki barışın sağlanmasını engelleyecek girişimlerin de son bulması çağrısında bulunulurken, BM'de 7 Temmuz'da oylanacak ve 11 Temmuz'un "anma günü" olarak kabul edilmesini ön gören Srebrenitsa Karar Tasarısı'nın bölge barışına katkı sağlamayacağı ve gelecekte de benzer suçların işlenmesini önleyemeyeceği öne sürüldü.

Haber Ara