Dolar

32,3145

Euro

35,1153

Altın

2.288,86

Bist

9.048,33

Nijerya'da, yolsuzlukla mücadelede yeni hamle

Nijerya Senatosu, Başkan Muhammed Buhari tarafından aday gösterilen yeni yolsuzlukla mücadele komisyonu başkanını oybirliğiyle onayladı.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-02-24 18:08:08

Nijerya'da, yolsuzlukla mücadelede yeni hamle

Senato, Ekonomik ve Mali Suçlar Komisyonu'nun (EFCC) bölge başkanı Abdulraşid Bawa'yı görüntülü oylamayla onayladı.

EFCC, Afrika'nın en büyük petrol ihracatçısı ve en büyük ekonomisine sahip ülkedeki yolsuzlukları araştırıyor ve soruşturuyor. Bawa, Nijerya'nın en büyük gaz şirketi olan P&ID bünyesinde işlendiği iddia edilen suçlar da dahil olmak üzere bir dizi yüksek düzeyde soruşturmanın sorumluluğunu üstlenecek.

Bawa, senatörlere EFCC'de geçirdiği 16 yılın kendisini en iyi iş için iyi hazırladığını belirterek şöyle konuştu:

"Avans dolandırıcılığı, kara para aklama, kamu sektörü yolsuzluğu ve diğer mali suçlarla ilgili konularda soruşturma konusunda deneyimliyim"

Başkan Buhari, geçen yılki EFCC başkanı İbrahim Magu'nun, ajans tarafından toplanan fonları zimmete geçirdiği iddialarının ardından, Magu'nun avukatının suçlamaları reddettiği gerekçesiyle yetkisini askıya almıştı.

Nijerya, onlarca yıldır yerel yolsuzlukla mücadele ediyor. Geçen yıl hükümet, yurt içinde ele geçirilen veya yolsuzlukla mücadele soruşturmalarının ardından yurt dışından iade edilen para ve mal varlıklarını yönetecek bir kurum kurma planlarını açıklamıştı.

Reuters

Haber Ara