Dolar

32,5100

Euro

34,8023

Altın

2.428,40

Bist

9.696,26

Nijerya'da yeni önlemler

Nijerya Devlet Başkanı Muhammed Buhari, iç güvenliğin güçlendirilmesi amacıyla en az 10 bin yeni polis memurunun işe alınacağını açıkladı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-18 15:13:50

Nijerya'da yeni önlemler

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Buhari, Nijerya'nın başkenti Abuja'da düzenlenen bir güvenlik zirvesinde, gençlerin istihdamının, yönetiminin başlıca amaçlarından biri olduğunu belirterek, ülke güvenliğinin yeni teknolojilerin kullanımıyla ve gelişmiş polis eğitimiyle sağlanacağını söyledi.

Devlet Başkanı Buhari, polislerin harekat kapasitelerini güçlendirmeyi hedefleyen eğitim programlarının ihtiyaç doğrultusunda hazırlandığını, bu bağlamda emniyet teşkilatına en az 10 bin yeni polis memurunun alınacağını belirterek, oluşturulacak terörizmle mücadele biriminin, gelecekte ülkede ortaya çıkabilecek ayaklanmaları etkin biçimde hedef alacağını vurguladı.

Buhari iki hafta önce de "Nijerya'nın askeri ekipman konusunda dışa bağımlı olmasının kabul edilemeyeceğini" ifade ederek, Boko Haram örgütüyle mücadele kapsamında Savunma Bakanlığına yerli silah üretimine yönelmeleri için talimat vermişti.

Nijerya'da 28 Mart'ta yapılan devlet başkanlığı seçimini kazanan ve mayıs ayında göreve başlayan asker kökenli Buhari, ülkenin 177 milyonluk nüfusunun yarısını oluşturan Müslüman toplumundan geliyor.

Nijerya'da hali hazırda 370 bin polis görev yapıyor.

Boko Haram örgütünün Nijerya'nın kuzeydoğusunda Borno, Adamawa ve Yobe eyaletlerinde düzenlediği şiddet eylemlerinde son 6 yılda on binlerce kişi hayatını kaybetti.

Haber Ara