Dolar

32,5193

Euro

34,7717

Altın

2.495,68

Bist

9.524,59

Nijerya'da Boko Haram katliamı; 48 ölü!

Nijerya’da Boko Haram'ın düzenlediği saldırıda en az 43 tarım işçisini katletti. Bölgede militanlarına karşı koruma görevi üstlenen gruplar AFP’ye yaptığı açıklamada saldırıyı üstlendi

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-11-29 19:02:18

Nijerya'da Boko Haram katliamı; 48 ölü!

Fransız haber ajansı AFP'ye bilgi veren örgüt üyelerinden biri, tarım işçilerini bağlayarak boğazlarını kestiklerini anlattı.

Boko Haram saldırılarına karşı oluşturulan silahlı grubun lideri Babakura Kolo “43 kişinin cesedini bulduk hep katledilmişti. 6 kişi ise ağır yaralanmıştı. Bunun Boko Haram'ın işi olduğuna şüphe yok. Onlar bu alanda çiftliklere sık sık saldırılar düzenliyorlar” dedi.

Öldürülen tarım işçilerinin bölgeye yaklaşık bin km uzaktaki Sokoto eyaletinden çalışmak için gelen kişiler oldukları belirtiliyor.

AFP'ye konuşan bir başka tanık ise, saldırı anında bölgede 60 tarım işçisi olduğunu bunlardan 43'ünün öldürüldüğünü, 8 işçinin de kayıp olduğunu, bu kişilerin de örgüt üyeleri tarafından kaçırıldığının düşünüldüğünü anlattı.

Kaçırılan kişilerle ilgili arama kurtarma çalışmaları başlatılırken öldürülen işçilerin cesetleri de yakındaki Zabarmari köyüne defnedilmek üzere götürüldü.

Boko Haram üyeleri geçtiğimiz ay bölgede iki ayrı saldırıda 22 tarım işçisini öldürmüştü.

Örgüt bölgedeki tarım işçileri, balıkçılar, çobanlık yapan kişileri bölgedeki silahlı korumalar ve askerlere Boko Haram hakkında bilgi sızdırdıkları gerekçesiyle hedef alıyor.

2009 yılından bu yana bölgede yaşanan saldırılar nedeniyle, 36 binden fazla kişi hayatını kaybederken 2 milyon kişi de yaşadığı yerleri terk etmek zorunda kaldı.

Bölgedeki olaylar komşu ülkeler Nijer, Çad ve Kamerun'a da sıçradı.

Bölgedeki yerel seçimler, Boko Haram ve bağlantılı ISWAP örgütlerinin tehditleri nedeniyle sürekli erteleniyor.

Haber Ara