Dolar

32,3373

Euro

35,1899

Altın

2.246,00

Bist

8.718,11

Nihal Olçok'tan soyadı açıklaması

Olçok ailesi, 15 Temmuz şehidi Erol Olçok'un eski eşi olan ve kamuoyunda 'Nihal Olçok' adıyla bilinen, Nihal Süleymanoğlu'nun boşanmış olmasına rağmen ailenin soyadını kullanmasına razı olmadıklarını açıkladı. Nihal Süleymanoğlu'ndan konuyla ilgili açıklama geldi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-12-07 17:05:07

Nihal Olçok'tan soyadı açıklaması

Olçok ailesinden 5 Aralık'ta yapılan yazılı açıklamada, şehit Erol Olçok'un Nihal Olçok ile evliliğini 2013'te anlaşmalı boşanmayla sonlandırdığı ve boşanmanın 4 Eylül 2013 tarihli mahkeme kararıyla kesinleştiği kaydedildi.

Konuyla ilgili açıklama Cevat Olçok'un Twitter hesabından paylaşıldı.

NİHAL SÜLEYMANOĞLU'NDAN AÇIKLAMA

Nihal Süleymanoğlu, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

TV5'te Odatv yazarı Ayşe Baykal'ın sunduğu “Ayşe'nin Penceresi” isimli programa katılan Nihal Süleymanoğlu, konuyla ilgili şunları söyledi:

"SOYADIMDAN VAZGEÇMEYECEĞİM"

“Soyadımdan vazgeçmeyeceğim. Bugün söylediklerimi başından beri söylüyordum. Ayrıca söylediklerimi de ‘Olçoklar' adına söylemiyordum. Söylediklerimi bireysel olarak, ‘Nihal' olarak söylüyordum."

"OLÇOK AİLESİNİN RAHATSIZ OLDUĞU KONU NE?"

"(Olçok Ailesi'nin) rahatsız olduğu konu ne? FETÖ ile mücadele edilmediği konusu mu? Eğer Erol ve Abdullah Olçok'un kemikleri sızlıyorsa, benim söylediklerimin arkasında durmadıkları için sızlıyor olabilir."

"BEN YAŞARKEN ÇOCUKLARIMIN VELAYETİ AMCALARINA VERİLDİ"

"Mahkemenin, ben yaşarken çocuklarımın vesayetini amcalarına vermiş olması, işte Türkiye'de benim başından beri bağırdığım adalet sistemi…"

EROL OLÇOK İLE BOŞANDIKLARINI YALNIZCA YAKIN ÇEVRESİ BİLİYORDU

"Baykal'ın Erol Bey'le de boşandıktan sonra birçok yere birlikte gittiniz. Yakın çevreniz hariç kimse bilmiyordu" ifadesi üzerine Nihal Süleymanoğlu, şunları söyledi:

"Annesi yaşarken ve sağlıklıyken, aklı selimken ve cenazede dahi gösterdiği tavır ve tutum ortadayken, nihai kararda amcaya vesayeti vermesi, anne yaşarken çocukları... İşte Türkiye'de benim bağırdığım adalet sistemi bu."

"EVLATLARIMIN BENİMLE OLMAMASI BENİM TERCİHİM DEĞİL"

"Ki bunu ben açıklamadım, Cevat Bey kendisi açıklamış. Aile kendisi açıklamış. Bu benim Erol Bey'e, evlatlarıma, Abdullah'a, yaşayan çocuklarıma duyduğum sevgi ve saygıdan dolayıdır. Ben Şamil ve Emir'i Abdullah'tan daha çok seviyorum şu anda. Çünkü onlar yaşıyorlar. Ama Abdullah'ı Şamil ve Emir'den daha çok özlüyorum. Yaşayan sevilir, göçen özlenir. Ben evlatlarımı seviyorum. Evlatlarımın benimle olmaması benimle beraber yaşamaması benim tercihim değil. Hani sormuştun ya bana, nasıl oldu... Hep yavaş yavaş. Anne yaşarken velayetin amcaya nasıl verildiğini sorgulamak lazım. Bireysel hukukta, hukuk borsası var dediğim şeyi bizzat yaşadığım için söyledim."

"NEDEN OLÇOK SOYADINI KULLANIYOR"

"Türkiye benden '17'sinde çocuğumu toprağa vermişim, 18'inde çocuklarımın velayeti için avukatıma talimat vermemi' beklemesin. Yataktan banyoya zor gittiğim günlerde bunu düşünemem. Ben Abdullah'ın da annesiyim. O gece orada şehit olan sadece Erol Olçok değil. Şamil ve Emir'in de annesiyim. Her yalnız kadın gibi evlatlarımla aynı soyadını taşıyıp onların koruması altına girmek istedim. Çünkü Türkiye'de yalnız kadın olmak, kadın olmayı bırakmak demektir. Benim iki tane oğlum var ve ben onlara sığındım. O yüzden Olçok soyadı, Şamil ve Emir'le devam edecek bir gururdur sadece. Çocukların biri sağımda, biri solumda. Yanımda olmasalar bile."

(Habere gitmek için fotoğrafa tıklayınız)

1315255

Haber Ara