Dolar

32,3352

Euro

35,1602

Altın

2.243,23

Bist

8.718,11

'Neyrab'ı ele geçiren Suriye Ulusal Ordusu, 2 Rus keşif uçağını da düşürdü'

Suriye muhalefetine yakın web siteleri bugün, Esed rejimine karşı savaşan Suriye Ulusal Ordusu’nun İdlib'in Neyrab kasabasını ele geçirdiği, 2 Rus keşif uçağını da düşürmeyi başardıklarını açıkladı.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-02-20 17:03:30

'Neyrab'ı ele geçiren Suriye Ulusal Ordusu, 2 Rus keşif uçağını da düşürdü'

Suriye'den gelen çatışma haberleri, dünya basının bu bölgeye çevrilmesine yol açtı.

Suriye muhalefetine yakın web siteleri bugün, Esed rejimine karşı savaşan Suriye Ulusal Ordusu'nun İdlib'in Neyrab kasabasını ele geçirdiği, 2 Rus keşif uçağını da düşürmeyi başardıklarını açıkladı..

Arap21'e konuşan bölgedeki bir kaynak ise, Türk kuvvetlerinin desteğiyle Suriye muhalefet gruplarının Suriye rejiminin elindeki El-Neyrab'ı kontrol etmeyi başardığını doğruladı.

Şam rejimine karşı savaşını sürdüren Suriye Ulusal Ordusu'nun, daha önce kaybettiği Neyrab ekseninde ilerlediği ve Suriye rejim güçlerine ait iki aracını yok ettiği bildirildi.

Suriye muhalefetine yakın web sitelerine göre, "Ulusal Ordu, İdlib'in doğusundaki Neyrab ekseninde Rusya için ikinci bir keşif uçağı düşürdü."

Rus siteleri ise Suriye rejim güçlerine ait İdlib kırsalındaki Saraqib ve Neyrab bölgelerindeki bölgelere bombaların düştüğünü doğruladı.

Şam rejimine yakın Suriyeli medya kaynakları da, muhalefetin güney İdlib kırsalındaki Kfaruma kasabasında Rus kuvvetleri bölgelerine de ağır topçu ve roketatarları hedef aldığını söyledi.

Alarabiya haber sitesi de, Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'ne dayandırdığı haberininde ise, Suriye Ulusal Ordusu'nun başlattığı saldırlar sonucu Suriye rejim güçlerinin bazı noktalardan geri çekildiğini öne sürdü.

 

Haber Ara