Dolar

32,5353

Euro

34,8587

Altın

2.424,72

Bist

9.703,41

Newsweek dergisi salgınla mücadelede Hz. Muhammed'i örnek gösterdi

Amerikan haber dergisi Newsweek'in internet sitesinde yayınlanan yazıda, Hz. Muhammed'in salgın hastalıklara karşı tavsiyeleri ve sözleri örnek gösterildi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-03-26 15:12:43

Newsweek dergisi salgınla mücadelede Hz. Muhammed'i örnek gösterdi

Sosyoloji, İslam ve Hıristiyanlık üzerine araştırmalarıyla bilinen akademisyen Dr. Craig Considine tarafından, Amerikan haber dergisi Newsweek'te kaleme alınan yazı "Yalnızca Duanın Gücü Tek Başına Koronavirüs Gibi Bir Salgını Durdurabilir Mi? Muhammed Peygamber Dahi Bunun Aksini Düşünüyordu" başlığını taşıyor.

Dünyanın koronavirüs salgınına karşı aldığı önlemlere değinen Considine, bundan tam 1300 yıl önce, Hz. Muhammed'in salgınlara karşı aldığı ve alınmasını nasihat ettiği önlemlere yazısında yer verdi.

Yazıda salgına karşı temizlik uyarıları aktarılırken, "Bir salgın sırasında başka kimin hijyen ve karantina önerdiğini biliyor musunuz? 1300 yıl önce İslam Peygamberi Hz. Muhammed" ifadeleri kullanıldı.

İslam Peygamberi'nin, salgın hastalık riskine karşı, ashabına yaptığı bir tavsiyede karantina uygulamasına dikkat çektiği ifade edildi.

44889

Mepanews'te yer alan habere göre yazıda Hz. Muhammed'in şu hadislerine yer verildi:

- Eğer bir beldede salgın olduğunu duyarsanız buraya girmeyin, bulunduğunuz bir beldede salgın olursa da oradan ayrılmayın.

- Temizlik imanın bir parçasıdır.

- Uyandığınız zaman, yemek yedikten önce ve sonra ellerinizi yıkayın.

- Tedavi olun. Allah, yaşlılık haricinde dermansız bir hastalık yaratmamıştır.

- Hz. Muhammed bir gün, devesini bağlamayan ve Allah'a tevekkül ettiğini söyleyen bir bedeviye şöyle söylemiştir: 'Deveni bağla, ondan sonra tevekkül et.

 

Haber Ara