Dolar

32,3761

Euro

34,9724

Altın

2.326,30

Bist

9.070,22

New York Times'tan Erdoğan-Gülen yorumu

Amerikan Gazetesi New York Times, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Fethullah Gülen hakkında ilginç yorumda bulundu...

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-05 04:39:33

New York Times'tan Erdoğan-Gülen yorumu

ABD'nin önemli gazetelerinden New York Times, Cumhurbaşkanı Erdoğan için 'yoldan çıktı', Fethullah Gülen'e ise 'karizmatik vaiz' ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Erdoğan'ın "ücretli şarlatan", "vesayetin tetikçisi" ve "paçavra" gibi ifadeler kullandığı New York Times gazetesinde yer alan yazı, Shreeya Sinha imzasıyla yazılan haber, gazetenin sosyal medya hesaplarından, "Hangi liderin Beyaz Saray'ın 30 katı büyüklüğünde, 1150 odalı sarayı var?" anonsuyla duyuruldu. Ayrıca analiz bölümünde de Fethullah Gülen için övgülere yer veriliyor.

onedio.com, New York Times, Erdoğan için "artık yoldan çıktı" derken, Fethullah Gülen'den bahsederken ise "karizmatik vaiz" ifadesine başvuruyor. Ayrıca Fethullah Gülen'in gülümserken özenle çekilmiş, "sempatik" bir fotoğrafının kullanıldığı da görülüyor.

New York Times Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkındaki eleştirilerini şöyle sıraladı;

* Putin'in yaptığını yaptı: Gazeteye göre Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasındaki en önemli benzerlik, her ikisinin pozisyonları ne olursa ülkenin en güçlü adamı olması.

* Siyasi rakiplerini susturmayı amaçladı: 17 – 25 Aralık yolsuzluk ve rüşvetsoruşturmaları sırasında yayınlanan ses kayıtlarını değinen gazete, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'la arasında geçtiği belirtilen ‘paraları sıfırlama‘ konuşmasını anımsatmayı da ihmal etmedi.

* Sosyal medyayı şeytanlaştırdı: Türkiye'nin internete yönelik en agresif sansürü uyguladığını ifade eden Sinha, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın “Twitter, mwitter hepsinin kökünü kazıyacağız. Uluslararası camia şöyle der, böyle der hiç umurumda değil. Herkes Türkiye Cumhuriyeti'nin gücünü görecek” sözlerine dikkat çekti.

* Habercileri eleştirdi: MİT TIR'larındaki silah ve mühimmatların görüntülerine yayınlayan Cumhuriyet gazetesini genel yayın yönetmeni Can Dündar'ın ‘cansusluk‘ suçlamasıyla yargılanabileceği kaydedilen haberde, New York Times'ın İstanbulmuhabiri Ceylan Yeginsu'nun Erdoğan tarafından ‘yabancı ajan ve casus‘ olmakla suçlandığı vurgulandı..

* Muhalefeti bastırdı: Gezi Parkı eylemlerini hatırlatan New York Times, polislerin yetki alanını genişleten ‘iç güvenlik paketi‘nin detaylarını da aktarıldı.

* Şatafatlı bir saray inşa etti: Haberinde, Erdoğan'ın ‘Beştepe Külliyesi' adını verdiği Saray'ın tanıtımı için çekilen videoya da yer veren gazete, ‘altın klozet‘ tartışmalarını hatırlattı.

Haber Ara