Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

New York Times'tan, dikkat çeken Erdoğan yazısı

New York Times Avrupa Diplomatik Masa Şefi Steven, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı, Avrupalıların görmezden gelmeyi seçtikleri problemleri çoğunlukla tek başına üstlenen bir lider olduğunu söyledi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-03-07 14:38:20

New York Times'tan, dikkat çeken Erdoğan yazısı

Amerikan New York Times gazetesi, Avrupa Diplomatik Masa Şefi Steven Erlanger tarafından kaleme alınan ve yayımlanan yazıda, Avrupa'nın mültecilere karşı uyguladığı ‘ikiyüzlü' politikası eleştirildi.

Erlanger, Avrupa'nın mülteciler konusunda 2015 yılından itibaren yeterince zamanı olduğunu ve bu zamanı iyi kullanmadığı için bedel ödeyebileceğini ifade etti.

Avrupa Diplomatik Masa Şefi Steven Erlanger, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, Avrupalıların görmezden gelmeyi seçtikleri problemleri çoğunlukla tek başına üstlenen bir lider olduğunu da ifade etti.

Erlanger yazısında Türkiye'nin sınırları açmasının sonucuyla ilgili olarak, “Avrupa'nın 2016'dan beri satın alınan zamanı kullanmadaki başarısızlığını ortaya koydu” ifadelerini kullandı.

Göçmen krizi istemeyen Avrupa Birliği Komisyon Başkanı Ursula von der Leyen'in “İlk önceliğimiz aynı zamanda Avrupa sınırı da olan Yunanistan'ın sınırlarında düzeni sağlamak” sözlerine yazısında yer veren Steven Erlanger, Avrupa Birliği'nin garip bir ahlaki çatışma içinde olduğunu ileri sürdü.

Erlanger, Avrupa'nın insan haklarını, bireylerin saygınlıklarını ve uluslararası hukuk kapsamında sığınma talep etme haklarını korurken diğer yandan Yunanistan'ın şu anda tüm bunları durdurduğunu belirtti.

Erlanger, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı Avrupalıların görmezden gelmeyi seçtikleri problemleri çoğunlukla tek başına üstlenen bir lider olduğunu ifade etti.

AVRUPA BİRLİĞİ'NDEN SURİYELİLER İÇİN 60 MİLYON EURO,
ATİNA İÇİN İSE 700 MİLYON EURO YARDIM

Yazısında Türkiye'nin NATO için önemli bir müttefik olduğunu vurgulayan Erlanger, Türkiye'nin askeri güçlerinin İdlib'de olası toplu katliamı önlediğini belirterek, diğer yandan Libya'da da Birleşmiş Milletler destekli hükümeti savunduğunu ifade etti.

Türkiye'nin 4 milyon Suriyeli mülteciye ev sahipliği yaptığına değinen Steven Erlanger, Avrupa Birliği Yüksek Temsilcisi Josep Borrell'in Çarşamba günü Suriye'deki halka 60 milyon euro yardım yapılacağını açıklarken diğer Avrupa Birliği yetkililerinin ise Atina'ya mevcut mülteci krizi için 700 milyon Euro yardım yapılacağını açıkladığını yazısında belirtti.

Haber Ara