Dolar

32,5614

Euro

34,8890

Altın

2.429,59

Bist

9.645,02

New York Times: IŞİD'i Esed ve müttefiklerinin başına bela edelim

ABD'li gazeteci Thomas Friedman, Trump'a Suriye'de IŞİD'e karşı mücadeleyi bırakmayı ve IŞİD'i Esed ve müttefiklerinin başına bela etmeyi önerdi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-04-15 19:44:46

New York Times: IŞİD'i Esed ve müttefiklerinin başına bela edelim

Friedman, The New York Times için kaleme aldığı yazısında, "IŞİD'in Suriye'deki amacı Esed'in devrilmesi ve müttefikleri Rusya, İran ve Hizbullah'a karşı mücadele. Ayrıca Irak'ta İran yanlısı Şii rejimi" dedi.

SANAL ve GERÇEK IŞİD

IŞİD'in iğrenç ve yok edilmesi gereken bir örgüt olduğunu kabul ettiğini söyleyen ABD'li gazeteci, örgütü sanal ve gerçek olarak 'ye ayırdı.

Washington'a, propagandasını internet üzerinden yayan ve böylelikle yeni üyeler kazanan sanal IŞİD üzerinde yoğunlaşmayı teklif eden Friedman, "Bizim için tehlike arz eden tam da bu IŞİD, çünkü Sünni cihatçı ideolojiyi yaymak için yollar buluyor. Bu ideoloji, Paris'ten Kahire'ye kadar toplumdan dışlanmış ve kendini aşağılanmış hisseden Müslümanlara ilham oluyor ve masumlara yönelik ses getirecek cinayetler işleyerek özgüven duygusu kazanma fırsatını veriyor" diye yazdı.

Afganistan'ı hatırlata Friedman, şunları yazdı:

"Suriye'de Trump, IŞİD'e Esad, İran, Hizbullah ve Rusya için baş ağrısı haline gelmesine izin vermeli. Biz aynı şekilde Afganistan'daki mücahitlere Rus kanını akıtmaya izin vermiştik."

"ESED KARŞITI İSYANCILARA DAHA FAZLA TANKSAVAR GÖNDERMELİYİZ"

Ayrıca muhalefete desteği artırmayı öneren ABD'li gazeteci, böylece Esed ordusu ve müttefiklerinin iki cephede birden çatışmak zorunda kalacağını belirtti.

Friedman, "Esad karşıtı isyancılara daha fazla tanksavar ve hava savunma füzelerini göndererek Rus, İran ve Suriye helikopterleri ve savaş uçaklarına tehdit oluşturmalıyız" ifadelerini kullandı.

TRUMP'A "ÖNGÖRÜLMEZ HAREKET ET" ÖNERİSİ

ABD BaşkanI Donald Trump'ı kendisine özgü şekilde, yani oldukça sinik ve öngörülemez hareket etmeye davet eden Friedman, İran ve Rusya'nın Esed'in çocuklara karşı kimyasal silah kullanılmasına göz yumduğunu belirterek, "Suriye arapsaçı değil. Her bir taraf orada kirli, kurnazca ve acımasızca oynuyor" dedi.

 

 

Haber Ara