Dolar

32,5453

Euro

34,8716

Altın

2.428,09

Bist

9.645,02

New York Times gazetesi: Demokrat Parti’de başkan adaylarının işi zor

New York Times gazetesi, Demokrat Parti ön seçim yarışının çalkantılı bir döneme girdiğini, Biden'ın kan kaybetmesine, Sanders'ınsa yükselişe geçmesine rağmen hiçbir adayın egemen bir güç olarak öne çıkamadığını yazıyor.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-02-14 16:07:44

New York Times gazetesi: Demokrat Parti’de başkan adaylarının işi zor

Amerikan New York Times gazetesi, Demokrat Parti ön seçim yarışının çalkantılı bir döneme girdiğini, Joe Biden'ın kan kaybetmesine, Bernie Sanders'ınsa yükselişe geçmesine rağmen hiçbir adayın egemen bir güç olarak öne çıkamadığını yazıyor.

Habere göre Biden'ın ön seçim yapılan ilk iki eyalette hüsrana uğraması, ılımlı Demokrat seçmenlerin oylasınınsa birkaç aday arasında bölünmesi, Sanders'ın aradan sıyrılmasına yol açtı.

Ancak Sanders'a alternatif olacak ılımlı bir adayın seçmenlerin favorisi olarak atak yapamaması, New York eski Belediye Başkanı Michael Bloomberg'ün olası bir kurtarıcı olarak öne çıkmasını sağlayabilir.

Habere göre Bloomberg cephesinin yaptığı bir anket, milyarder işadamı ve Joe Biden'ın Mart ayında ön seçim yapılacak eyaletlerde siyah seçmenler arasında başabaş gittiğini gösteriyor.

Sanders, bir başka Demokrat adayın öne çıkmaması durumundaysa sadece sağlam solcu tabanının desteğine dayanarak, siyasi kitlesini genişletme çabasına girmeden ön seçim kazanmaya devam edebilir.

Gazete, bu olasılığın demokratik sosyalizm sloganını genel seçimler açısından son derece riskli bulan Demokrat Parti liderlerini alarma geçirdiğini kaydediyor.

Haber Ara