Dolar

32,3350

Euro

35,1753

Altın

2.246,58

Bist

8.718,11

New York Times: Anlaşma pek çok açıdan Türkiye için zafer

New York Times gazetesi, ABD-Türkiye arasında varılan anlaşmanın ardından 'Pek çok açıdan Türkiye için bir zafer çünkü istediklerini aldı ve Trump’ın ülkelerine yönelik ekonomik yaptırım tehditlerini bertaraf etti' yorumunda bulundu.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-10-18 09:32:32

New York Times: Anlaşma pek çok açıdan Türkiye için zafer

New York Times gazetesi, ABD-Türkiye arasında varılan anlaşmanın ardından "Pek çok açıdan Türkiye için bir zafer çünkü istediklerini aldı ve Trump'ın ülkelerine yönelik ekonomik yaptırım tehditlerini bertaraf etti" yorumunda bulundu.

ABD'nin New York Times gazetesi dün ABD ve Türkiye arasında varılan anlaşma sonucu Barış Pınarı Harekâtı'nın 5 gün boyunca durması ve bu süre içinde YPG'nin güvenli bölgeden çekilecek olması kararını "Türkiye için zafer" olarak nitelendirdi. 

New York Times'ın anlaşma sonrası derlediği "Türkiye savaşı durdurmayı kabul etti, fakat güçlerini kuzeydoğu Suriye'den çekmeyecek" başlıklı haberde ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence'in anlaşmayı "Başkan Trump için bir diplomatik zafer" olarak tanıtırken Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun anlaşmanın ardından bir 'ateşkes' değil, 'operasyon durdurma' kararı alındığını vurgulaması yer aldı. Çavuşoğlu'nun anlaşma sonrası "Cumhurbaşkanımızın başarı liderliği sayesinde istediğimizi aldık" ifadelerine yer verildi. 

New York Times anlaşmanın ardından "Pek çok açıdan Türkiye için bir zafer çünkü istediklerini aldı ve Trump'ın ülkelerine yönelik ekonomik yaptırım tehditlerini bertaraf etti" ifadelerine yer verirken CNN International da gelişmeyi "Pence, Türkiye'ye istediği her şeyi veriyor gibi görünen Suriye ateşkesini duyurdu" ifadeleriyle başlığa taşıdı. 

“TÜRKİYE İÇİN GERÇEKTEN BÜYÜK BİR ZAFER”

“Anlaşma Türkiye için gerçekten büyük bir zafer” diyen Foreign Policy de, "ABD Başkan Yardımcısı Pence gerginliği azalttı fakat bu Kürtler için kötü bir anlaşma oldu. Söz konusu anlaşma, Türkiye için gerçekten büyük bir zafer. Pence, bölgedeki Kürt savaşçıların uzaklaştırılmasının ardından Türkiye'nin kalıcı bir ateşkes ilan edeceğini açıkladı. ABD yönetiminden bir yetkili, güvenli bölgede ABD birliklerinin olmayacağını, birliklerin bölgeden çekilmeye devam edeceklerini açıkladı" Yorumunda bulundu.

 

Haber Ara