Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

New York'ta tıp öğrencileri erken mezun edilecek

New York Valisi Andrew Cuomo, eyalette yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla daha etkin mücadele edebilmek için son sınıfta olan tıp öğrencilerinin erken mezun olmasına ve hemen göreve başlamasına imkan verecek kararnameyi imzalayacağını açıkladı.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-04-05 07:02:35

New York'ta tıp öğrencileri erken mezun edilecek

Vali Cuomo, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, ABD'de koronavirüs salgınının merkezi haline gelen New York eyaletindeki mücadeleye katkı sağlayacak bir adım atacaklarını belirtti.

Cuomo, "Bu bahar mezuniyet aşamasında olan tıp öğrencilerinin hemen (mezun sayılıp) göreve başlamasına olanak verecek bir kararnameyi imzalayacağım. Bugünler olağanüstü zamanlar ve New York'un yardıma ihtiyacı var" ifadelerini kullandı.

Buna göre Cuomo'nun söz konusu kararnameyi imzalamasının ardından eyaletteki 17 tıp fakültesinden mezun olmaya hazırlanan öğrencilerin erken mezun edilerek koronavirüsle mücadeleye katılmaları bekleniyor.

EYALETTE ÖLÜ SAYISI 3500'Ü GEÇTİ

Dün salgınla ilgili düzenlediği basın toplantısında eyaletteki son durumu aktaran Cuomo, son 24 saatte eyalette koronavirüs dolayısıyla 630 kişinin hayatını kaybettiğini ve böylelikle eyalette salgından ölen kişi sayısının 3 bin 565'e yükseldiğini bildirmişti. 

TOPLAM ÖLÜ SAYISI 8 BİNİN ÜZERİNDE

Johns Hopkins Üniversitesinin paylaştığı son verilere göre ABD'de koronavirüs vaka sayısı 300 binin üzerine çıkarken, virüs kaynaklı ölü sayısı ise 8 bin 300 seviyesine ulaştı.

BİR EYALETTE DAHA ÖĞRENCİLERLE İLGİLİ KARAR ALINMIŞTI

Daha önce ABD'nin Massachusetts eyaletinde de benzer bir karar alındı.

Eyaletteki 4 tıp fakültesi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile daha hızlı mücadele etmek için öğrencilerini erken mezun etme kararı aldı. Massachusetts Sağlık ve İnsan Hizmetleri Departmanı Sekreteri Marylou Sudders'in 26 Mart'ta yaptığı basın açıklamasında, Kovid-19 ile daha etkin mücadele için, "Tüm tıp fakültelerinden 4. sınıf öğrencilerini erken mezun etmelerini istiyoruz" çağrısına fakülte dekanlarının tümü olumlu yanıt verdi.

Boston, Harvard, Tufts ve Massachusetts Tıp Fakülteleri Sudders'ın çağrısına destek verirken, Boston Üniversitesi Tıp Fakültesi (BUSM) Dekanı Karen Antman mezuniyet töreninin 17 Nisan'a çekildiğini bildiren bir mektubu öğrencilerle paylaştı.

RUSYA'DA DA BENZER BİR KARAR ALINDI

Rusya Sağlık Bakanı Mihail Muraşko, Kovid-19'la Mücadele Koordinasyon Kurulu toplantısında yaptığı açıklamada, salgına karşı tıbbi çalışanların sayısının artmasına yönelik kararlar aldıklarını belirtti.

İmzalanan kararda, sağlık meslek lisesi ile tıp fakültesi son sınıf öğrencileri, pratisyen hekimler, bilimsel derece kazanmak için eğitim gören aspirantura öğrencilerinin Kovid-19'la mücadele eden sağlık görevlilerine yardımcı olacağını kaydeden Muraşko, “Böylece 40 binden fazla sağlık çalışanını seferber edebiliriz” dedi.

Haber Ara