Dolar

32,3495

Euro

34,9744

Altın

2.325,55

Bist

9.079,97

New York polisi intihar ediyor

Amerika’nın en büyük polis teşkilatı olan New York Emniyet Müdürlüğü’nde (NYPD) görevli polisler arasında intihar vakaları artarken, bu durum tartışmaları da beraberinde getirdi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-08-19 08:29:09

New York polisi intihar ediyor

New York Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memuru 35 yaşındaki Johny Rios, geçtiğimiz Salı günü intihar etti. Rios'un intiharının bir gün sonrasında ise bu kez yine New York Emniyet Müdürlüğü'nde 25 yıldır çalışan 56 yaşındaki kıdemli polis memuru Robert Echeverria intihar etti.

Geçtiğimiz hafta meydana gelen bu iki olayın ardından New York'ta son on haftada beşinci, son bir yılda dokuzuncu intihar vakası görüldü.

EMNİYET'TE KRİZ DURUMU

New York Emniyet Müdürlüğü, son intiharların ardından teşkilatta olağanüstü kriz durumu ilan etti.

Artan vakalarsa tartışmaları beraberinde getirdi. "Amerika'nın Sesi" internet sitesinin aktardığına göre uzmanlar, bunun için bazı ekonomik, sosyal, ruhsal gerekçeler öne sürüyor.

AÇIKLAMA YAPILDI

Son iki polis intiharının ardından New York Emniyet Müdürü James O'Neill, teşkilatın ruhsal bir kriz durumuyla karşı karşıya kalındığını açıkladı.

Polis intiharları sayısının artmasıyla ilgili soruları yanıtlayan New York

Emniyet Müdürü O'Neill, polislere yaptığı çağrıda, “Bilin ki size yardım etmek isteyen, sizi seven insanlar var. Bizimle dertlerinizi paylaşın” dedi. Emniyet Müdürü O'Neill, “Geçen yıl dört polis intihar etti. Bu yıl bu sayı 9'a yükseldi. Her seferinde tamam bu son olacak artık ama olmuyor. Gece bir telefon alıyorsun bir intihar daha gerçekleşmiş” ifadelerini kullandı.

New York Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, intiharları önlemek için yeni tedbirler alacaklarını, polis memurlarına verilen psikolojik desteğin daha da arttırılacağını açıkladı. New York'ta yaklaşık 36 bin polisin, intiharları önlemek ve dayanışma sağlamak için eğitim aldığı kaydedildi.

EN ÖNEMLİ HUZURSUZLUK: YAPILAN İŞİN HALK TARAFINDNA TAKDİR EDİLMEMESİ

Araştırmalar, Amerika'nın çeşitli büyük kentlerinde görev yapan polislerin en büyük şikayetlerinin yaptıkları görevin medya ve halk tarafından yeterince takdir edilmemesi olduğunu ortaya koyuyor. Pew araştırma kurumunun, 2016 yılında yaptığı bir araştırma Amerikan polisinin sadece yüzde 13'ünün, kamuoyunun yaptıkları görev sırasında aldıkları riskleri, zorlukları ve hayati tehlikenin farkında olup takdir edildiğini düşündüğünü gösterdi. Amerikan polisinin çok büyük bir çoğunluğu da medya ve halkın kendilerine haksızlık yaptığını düşünüyor.

 

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara