Dolar

32,3781

Euro

34,9874

Altın

2.326,14

Bist

9.090,70

New York polisine grev çağrısı

New York polisi 4 Temmuz’da şehri “polisten özgürleştirmek” için greve gitmeyi planlıyor.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-06-19 05:59:27

New York polisine grev çağrısı

 

Polisin New York'ta gerçekleştirmeyi planladığı grevin ise polis teşkilatına ayrılan gelirin ülke çapında kısıtlanması taleplerine karşılık olduğu dile getirildi.  New York Post'un haberine göre polislerin grev günü olan “Bağımsızlık Günü”nde evde kalması çağrısı bütün departmanlara duyuruluyor. Polis teşkilatı içinde dolaşan mesajlardan birinde ise grevin 4 Temmuz öğleden sonra 3'te başlayacağı ifade edildi.  

 

New York Post'un haberinde, teşkilata yayılan mesajın “Polisler Taylor yasası gereği biz greve gidemeyiz diyorlar… Halk ve bu şehir bize saygı duymuyorsa biz niye onlara duyalım” şeklinde devam ettiği aktarıldı. Taylor yasasının ise kamu çalışanlarına grevin kanunen yasak ve cezasının para cezası ya da hapis olduğu ifade edildi.

 

Mavi nezle bahanesi

 

Buna göre ikinci günü mesajı ise #Bluflu tagıyla polis teşkilatına yayıldı. Bu mesajda da “Sizin ve bizim gibi polis memurları insanların ırkı, sınıfı ve cinsiyetine bakılmaksızın onları korumak için yemin etti. Bugün iftiraya uğradık ve birlik olmalıyız” ifadesi yer aldı.

 

 Polislerin ise grev bölgelerine bir gün için izin alarak hasta olduklarını bahane göstermeleri istendi. Talepleri reddedilirse New York Polis Departmanı hasta masasını aramaları istendi. Bu da reddedilirse işe gitmeleri ve ambulans çağırarak hasta oldukları için evlerine dönmeleri yöntemi salık verildi.

 

Kırılma noktasındayız

 

Bu mesajların ise polis memurları tarafından mı yoksa New York şehri Polis Yardımlaşma Teşkilatı Başkanı Patrick Lynch tarafından mı yazıldığı bilinmiyor. Lynch, The Post'a yaptığı açıklamada ise ‘blue flue' yani ‘mavi nezle'nin yıllardır teşkilat içinde bir espri konusu olduğu ancak şu anda polislerin içinde bulundukları durumun kendisinin şaka olduğu ve teşkilatın kırılma noktasına ulaştığını dile getirdi.

kaynak:metro.co.uk

Haber Ara