Dolar

32,5246

Euro

34,9712

Altın

2.437,51

Bist

9.716,77

New York Borsası 3 Çin şirketini borsadan çıkaracağını duyurdu

New York Borsası, Çin ordusuyla ilişkisi olduğu belirlenen Çin merkezli şirketlere yönelik ABD yaptırımları kapsamında üç şirketi borsadan çıkaracağını duyurdu

4 Yıl Önce Güncellendi

2021-01-01 20:30:48

New York Borsası 3 Çin şirketini borsadan çıkaracağını duyurdu

New York Borsası'nın yaptığı açıklamada, “China Mobile Ltd., China Telecom Corp Ltd. ve China Unicom Hong Kong Ltd. şirketlerinin hisselerine yönelik işlemler önümüzdeki hafta askıya alınacak” ifadesi kullanıldı.

ABD Başkanı Donald Trump, Çin merkezli şirketlerin, denetim kurallarına uymamaları halinde ABD borsalarından çıkartılmasını öngören kararnameyi 18 Aralık'ta imzalamıştı.

Kararname kapsamında, ABD'li şirket ve kişilerin Çin ordusuna destekte bulunan Çin merkezli şirketlerden doğrudan ya da fon yoluyla hisse sahibi olması engelleniyor.

Buna göre, Savunma Bakanlığı tarafından belirlenen 31 Çin merkezli şirket Çin ordusuna kaynak sağladığı gerekçesiyle kara listeye alındı.

Trump döneminde ‘Önce Amerika' sloganı ile Çin, ABD ve küresel demokrasi için en büyük tehdit olarak göstererek, Pekin'e karşı bir ticaret savaşı başlatılmıştı. Huawei gibi Çin merkezli teknoloji şirketlerine karşı yaptırımlar uygulanırken koronavirüs salgınından da Çin sorumlu tutulmuştu.

Haber Ara