Dolar

32,5631

Euro

34,7032

Altın

2.496,42

Bist

9.524,59

Nevriye Yılmaz kariyerini olimpiyatla noktalayacak

Nevriye Yılmaz kariyerini olimpiyatla noktalayacak

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-11 15:31:51

Nevriye Yılmaz kariyerini olimpiyatla noktalayacak
A Milli Kadın Basketbol Takımı'nın tecrübeli oyuncusu Nevriye Yılmaz, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları sonrası kariyerini noktalayacağını açıkladı.

Nevriye, Türkiye Basketbol Federasyonunun internet sitesinde yer alan röportajında, 2016 Rio sonrasındaki planıyla ilgili, "Sezon başında, olimpiyat sonrası 'yokum' demiştim. Basketbolu, oyuncu olarak bırakıyorum. Ama yine basketbolun içinde kalmak istiyorum. Önceliğim de saha içinde kalmak. Antrenör olmayı çok istiyorum. Evet antrenörlük oyunculuktan zor. Ancak masabaşı bir iş için de faydalı olamam. Benim heyecanıma ters. Şu ana kadar öğrendiklerimi, bildiklerimi aktarmak isterim. Benim için bundan sonrası için en güzel yol bu." ifadelerini kullandı.

Oyunlar öncesi milli takımla hazırlıklarını sürdüren tecrübeli basketbolcu, yaşadığı sakatlık konusunda ise "Tedavi ve egzersizlere başlayalı 6 gün oldu. İnşallah 1 haftaya kalmadan takımla çalışmalara başlarım." değerlendirmesinde bulundu.

Nevriye Yılmaz, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'ndaki hedefleriyle ilgili şunları kaydetti:

"Öncelikle grubumuzu en üst sıralarda bitirmek büyük avantaj olacak. Biz 2012 Londra Olimpiyatları'nda grubumuzu 2'nci sırada bitirip üst turda Rusya ile eşleşmiştik. Rusya'ya da son saniyelerde kendi hatamızdan kaybetmiştik. Yoksa ilk 4'e kalacaktık. Eğer Rio'da da ilk 4 içinde, ama 2'nci ama 3'üncü olursak karşı gruptan eşleşeceğimiz takım karşısında büyük bir şansımız olabilir. Orada 4'üncü olursak öbür taraftan ABD geleceği için hiç şansımız yok. Çok iyi çalışıyoruz. Aslında maç maç oynayıp görmek lazım. Sonuçta her kıtanın en iyi takımları orada olacak. Herkes birbirini yenebilecek güçte. Çeyrek finale kalırsak favorisi olmayan karşılaşmalar oynayacağız."

Haber Ara