Dolar

32,5484

Euro

34,8892

Altın

2.436,02

Bist

9.645,02

Netanyahu'ya Erdoğan sorusu

İsrail Başbakanı Netanyahu'ya yöneltilen Erdoğan sorusuna ilginç bir cevap geldi...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-20 02:43:34

Netanyahu'ya Erdoğan sorusu

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya gazetecilerin yönelttiği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sorusuna ilginç bir cevap verildi. Netanyahu, Erdoğan ile ilgili soruya, "Bu konuyu inceliyoruz" dedi.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; İsrail Başbakanı Netanyahu, "Akdeniz'de bulunan doğalgaz rezervleri ile ilgili Türkiye ile işbirliği olanaklarını araştırma imkanı olduğunu" söyledi.

Gazetenin haberine göre, "Türkiye'deki seçimlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kazandığı zafer göz önünde bulundurulduğunda, Türkiye ile ilişkileri düzeltme imkanı olduğunu düşünüyor musunuz" sorusuna Netanyahu, "Bu konuyu inceliyoruz" diye cevap verdi. 

''ARAŞTIRMA İMKANI VAR''

Netanyahu, "Diplomatik ilişkilerdeki zor duruma rağmen Türkiye ile İsrail arasındaki ticaret, tarihinin en yüksek seviyesinde ve Akdeniz'de bulunan doğal gaz rezervleriyle ilgili Türkiye ile işbirliği olanaklarını araştırma imkanı var" diye konuştu.

"Suriye'deki gelişmeler ve İran'ın sürekli tutunabileceği bir zemin elde etme ihtimali İsrail'i endişelendirdiği gibi Türkleri de epeyce endişelendiriyor" ifadesini kullanan Netanyahu, "Ortak çıkarlar söz konusu olmakla birlikte, bunlar her zaman üzerinde çalışılabilir bir siyaset üretmeyebilir" değerlendirmesini yaptı.

Netanyahu, "Türkiye ile İsrail arasındaki en açık çıkar çatışması Hamas'ın, Türkiye'de faaliyet göstererek aktif bir şekilde İsrail'e yönelik terörist saldırıları teşvik etmesi ve yönetmesidir" iddiasında bulundu.

Haber Ara