Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Netanyahu’ya ağır suçlama: Kamuoyunda kaybettiği destek almak için Gazze’ye saldırı başlattı

Hakkındaki ‘rüşvet’ ve “yolsuzluk’ suçlamalarıyla ilgili yargı kıskacındaki İsrail Başbakanı Netanyahu, zor günler geçiriyor. Netanyahu’nun son yapılan kamuoyu anketlerinde, partisi Likud’un, muhalefet partileri karşısında büyük oranda oy kaybettiğini görünce telaşa kapıldığı ve bu yüzden kamuoyunun desteğini almak için Gazze’ye saldırı başlattığı öne sürüldü.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-03-15 13:04:33

Netanyahu’ya ağır suçlama: Kamuoyunda kaybettiği destek almak için Gazze’ye saldırı başlattı

9 Nisan'da yapılacak seçimlere az bir süre kala yargı kıskacı altındaki İsrail Başbakanı Netanyahu'nun, partisinin oy kaybını önlemek ve iktidarda kalmak için Gazze'ye yönelik saldırı başlattığı ilere sürüldü.
İsrail haber sitelerinde yer alan yorumlarda, hükümet karşıtı partilerin, son yapılan kamuoyu anketlerde, Başbakan Netanyahu'nın partisi Likud'un önünde gelmesi, Başbakanı'nı telaşlandırdığı, bu yüzden içteki kamuoyunun desteğini almak için Gazze'ye saldırı başlattığı dile getirildi.

İsrail Başsavcısı Avichai Mendelblit, Başbakan Netanyahu hakkında "yolsuzluk, rüşvet ve görevi kötüye kullanma" suçlamasıyla iddianame hazırlanmasına karar vermişti.
Netanyahu'nun partisi Likud'dan ise Başsavcı Mendelblit'in açıklamalarına tepki gösterilerek, kararın "siyasal zulüm" olduğu değerlendirmesi yapılmıştı.

Likud Partisi, Yüksek Mahkemeye başvurarak Mendelblet'in kararının erken seçimden sonra açıklanmasını talep etmiş, ancak bu başvuru mahkeme tarafından reddedilmişti.

Dün gece İsrail savaş uçakları, Gazze'de iki noktaya hava saldırısı düzenlemişti. Hava saldırısında Gazze'nin kuzeyindeki Hamas'a ait askeri bir mevzi ile Deyr el-Belah kentindeki bir balıkçı limanı hedef alınmıştı.
İsrail Ordusu tarafından yapılan yazılı açıklamada ise "Gazze'de Hamas'a ait askeri bir mevzi ile Hamas'a ait iki tekneye hava saldırısı düzenlendi" ifadeleri kullanılmıştı.
Açıklamada, söz konusu saldırının Gazze'den İsrail yönüne atılan bir füze ile yanıcı balonlar nedeniyle düzenlendiği savunularak, bu eylemlerinin sorumluluğunun Hamas'a ait olduğu iddia edilmişti

Haber Ara