Dolar

32,4708

Euro

34,9426

Altın

2.435,60

Bist

9.716,77

'Netanyahu şubat ortasında BAE ve Bahreyn'i ziyaret edecek”

İsrail basını, Başbakan Benjamin Netanyahu'nun resmi bir ziyaret için önümüzdeki ay BAE ve Bahreyn'e gideceğini bildirdi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2021-01-31 16:19:15

'Netanyahu şubat ortasında BAE ve Bahreyn'i ziyaret edecek”

İşgal devleti İsrail basını, Başbakan Benjamin Netanyahu'nun resmi bir ziyaret için önümüzdeki ay BAE ve Bahreyn'e gideceğini bildirdi.

İsrail "Channel 13", Netanyahu'nun BAE'nin başkenti Abu Dabi'de üst düzey BAE liderleriyle bir araya geleceği ve ardından Dubai kentine gideceği bildirdi. Gazete, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun Dubai'deki ziyaretini tamaladıktan sonra Bahreyn'in başkenti Manama'ya geçerek gezisini sonlandıracağını belirtti.

İsrail Kanalı 13'e göre gezi, "İsrail'in Arap komşularıyla olan son diplomatik başarılarını vurgulamayı ve aynı zamanda bu ülkelerin liderlerini ABD'nin 2015 İran nükleer anlaşmasına dönüşüne karşı birleşik bir cephe oluşturmaya çalışmayı" amaçlıyor.

Netanyahu bu geziyi geçen Kasım ayında yapmayı planlamış, ancak ziyaret korona salgını ve İsrail'deki iç siyasi kriz nedeniyle 3 kez ertelenmişti.

İsrail, 15 Eylül'de Beyaz Saray'da düzenlenen törende ABD'nin arabuluculuğunda BAE ile barış anlaşması ve Bahreyn ile barış bildirisi imzalamıştı.

Kaynak: İsrail 24

Haber Ara