Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Netanyahu-Putin görüşmesi ertelendi

Rusya ve İsrail liderlerinin yarın Moskova'da gerçekleşmesi beklenen görüşmeleri, başka bir tarihte gerçekleşecek.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-02-20 15:27:31

Netanyahu-Putin görüşmesi ertelendi

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile Rusya Devlet  Başkanı Vladimir Putin arasında Moskova'da yapılacak görüşme ileri bir tarihe  ertelendi.

İsrail basınında yer alan haberlere göre, Netanyahu ile Putin, yarın  yapılması planlanan görüşmeyi ileri bir tarihe erteleme kararı aldı. 

Kimliği açıklanmayan üst düzey İsrailli bir yetkiliye dayandırılan  haberde, iki liderin yarın telefonla görüşeceği ve söz konusu görüşmenin yeni  tarihine karar verecekleri belirtildi. 

Haberde ayrıca İsrail'deki siyasi gelişmeler üzerine Moskova'daki  görüşmenin ileri bir tarihe ertelenmesi talebinin Netanyahu'dan geldiği  belirtilirken, konuya ilişkin İsrail makamlarından henüz resmi bir açıklama  yapılmadı.

Başbakan Netanyahu, pazar günü kabine toplantısında yaptığı  açıklamada, perşembe günü Moskova'ya giderek Putin ile görüşeceğini açıklamıştı.

Ertelenen görüşme, Rusya'ya ait bir askeri uçağın geçen yıl eylül  ayında Suriye'de düşürülmesinin ardından gerilen Tel Aviv-Moskova hattında  yaşanan gerginlikten sonra iki ülke lideri arasında yapılacak ilk yüz yüze geniş  kapsamlı görüşme olacaktı.

Birinci Dünya Savaşı'nın sona ermesinin 100. yıl dönümü etkinliği  nedeniyle geçen yıl kasım ayında Paris'e giden Netanyahu ile Putin, burada bir  süre ayak üstü sohbet etmişti.

RUSYA-İSRAİL İLİŞKİLERİ

Rusya'ya ait İl-20 askeri uçağının 17 Eylül'de Suriye'deki Beşşar Esed  rejimine ait S-200 hava savunma sistemi tarafından düşürülmesinin ardından Tel  Aviv ile Moskova arasındaki ilişkiler gerilmişti.Rus yetkililer, Lazkiye  kentinde rejime ait bir depoya hava saldırısı düzenleyen İsrail'e ait F-16 savaş  uçaklarının 15 Rus askerinin içinde bulunduğu İl-20'yi kalkan olarak  kullandığını, bu nedenle Rus uçağının füzelere hedef olduğunu öne  sürmüştü.İsrail yönetimi ise Rus uçağının Esed rejimine ait hava savunma  sistemi tarafından vurulduğunu ve olaydan Suriye rejiminin sorumlu olduğunu ileri  sürerek Rusya'nın suçlamalarını reddetmişti.Rusya bu olayın ardından Esed  rejimine, S-300 hava savunma sistemleri vermişti.

Haber Ara