Dolar

32,5248

Euro

34,7547

Altın

2.497,63

Bist

9.524,59

Netanyahu’nun tuzak kurmasından korkan Gantz, Trump’ın davetini reddetme eğiliminde!

İsrail’de Mavi ve Beyaz Koalisyonu’nun lideri Benny Gantz’ın, Başbakan Netanyahu’nun kendisi hakkında tuzak kurmasından korktuğu için ABD Başkanı Trump’ın Beyaz Saray davetini reddetme düşüncesi içinde olduğu öne sürüldü.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-01-25 10:27:26

Netanyahu’nun tuzak kurmasından korkan Gantz, Trump’ın davetini reddetme eğiliminde!

İsrail'de Mavi ve Beyaz Koalisyonu'nun lideri Benny Gantz'ın, Başbakan Netanyahu'nun kendisi hakkında tuzak kurmasından korktuğu için ABD Başkanı Trump'ın Beyaz Saray davetini reddetme düşüncesi içinde olduğu öne sürüldü.

İsrail haber kanalı Kanal 13 News'in dün akşamki haberine göre; ABD Başkanı Trump'ın yakında açıklayacağı ‘Yüzyılın Anlaşması' hakkında bilgilendirmek için İsrail Başbakanı Netanyahu ile Mavi ve Beyaz Koalisyonu'nun lideri Benny Gantz'ı, Beyaz Saray'a davet ettiği; ancak Gantz'ın, Netanyahu'nun kendisine tuzak kuracağı korkusuyla daveti reddetme eğilimi içine girdiği öğrenildi.

Gantz, kararını bugün düzenleyeceği basın toplantısında açıklaması bekleniyor.

Gantz ve parti yetkilileri dün, ziyaret için planın ne olduğunu ve Gantz'ın statüsünün ne olacağını anlamak için ABD yönetimindeki yetkililerle temasa geçti.

ABD Büyükelçisi ile yaptıkları konuşmada, ziyaretin bir tuzak olabileceği endişelerini dile getirdiler; çünkü Gantz'ı davet etme fikrini ortaya atan Başbakan Başbakan Netanyahu idi.

Büyükelçi, barış planının açıklanmasının zamanlamasının Netanyahu tarafından değil, Trump tarafından belirlendiğini söyledi.

Büyükelçi ayrıca Gantz'dan katılımını iptal etmemesini istedi ve ziyaret sırasında ABD Başkanı ile görüşeceğini söyledi.

Dün öğleden sonra Mavi ve Beyaz Koalisyonu'nun dört liderinin -Gantz, Yair Lapid, Moshe Yaalon ve Gabi Ashkenazi'nin daveti kabul edip etmemeyi tartıştığı bildirildi.

Perşembe günü, Trump yönetiminin Gantz ve Netanyahu'yu önümüzdeki Salı günü yapılacak bir toplantı için Beyaz Saray'a davet ettiği ve yakında açıklanacak olan Ortadoğu Barış Planı'nın ayrıntılarını açıkladı.

İsrail Başbakanı Netanyahu, ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ile yaptığı görüşmede Mavi ve Beyaz Koalisyonu'nun lideri Gantz'ın da davet edilmesini önerdiğini açıklayarak şunları söylemiştii:
“Bence bu tarihi fırsatı kaybetmememiz önemli. Beyaz Saray'dan gelen böyle bir destekle, İsrail Devleti için barış ve güvenlik sağlama çabaları konusunda mümkün olduğunca geniş bir fikir birliği elde etmeliyiz. ”

 

Haber Ara