Dolar

32,3761

Euro

34,9957

Altın

2.326,02

Bist

9.087,80

Netanyahu'nun Filistinlileri 'sürgün' planı

İsrail Başbakanı Netanyahu'nun, 'suça karıştığı' öne sürülen Filistinlilerin ailelerini abluka altındaki Gazze'ye göndermeyi planladığı öğrenildi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-25 13:48:42

Netanyahu'nun Filistinlileri 'sürgün' planı

İsrail'in Yediot Ahronot gazetesinde yer alan habere göre, İsrail savunma bakanı ve askeri yetkilerle dün bir toplantı yapan Netanyahu, Filistinliler'e karşı "bazı güvenlik önlemleri" almayı gözden geçirdi. Haberde, "suça karıştığı öne sürülen Filistinlilerin ailelerini abluka altındaki Gazze'ye göndermenin de" bu önlemler arasında yer aldığı bilgisine yer verildi.

AA muhabirinin telefonla ulaştığı Netanyahu'nun sözcüsü Ofir Gendelman, "konu hakkında yorum yapmayacağını" söyledi. 

İsrail hükümeti, "suça karıştığı" iddia edilen Filistinlilerin evlerinin yıkılması, öldürülen Filistinlilerin cenazelerinin ailelerine teslim edilmemesi, bu ailelerin İsrail'de çalışma izinlerinin iptal edilmesi, Doğu Kudüs ve Batı Şeria'da ek askeri kontrol noktaları kurularak aramaların sıklaştırılması ve Filistinlilere yönelik yürütülen gözaltı furyasının aralıksız sürmesi gibi bazı kararları hayata geçirmişti.

Netanyahu'nun, Doğu Kudüs'ün bazı mahallelerinde yaşayan 80 bin Filistinliyi şehirden kovmayı düşündüğü geçtiğimiz haftalarda basına yansımıştı.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara