Dolar

32,5206

Euro

34,7918

Altın

2.423,24

Bist

9.731,42

Netanyahu’nun adı, şimdi de 'denizaltı yolsuzluğu'na karıştı!

İşgal devleti Başbakanı Netanyahu’nun adı şimdi de 'denizaltı yolsuzluğu'na karıştı. Savcılık, Almanya’dan denizaltı alımında yolsuzluk yapıldığı gerekçesiyle harekete geçti.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-03-20 23:29:01

Netanyahu’nun adı, şimdi de 'denizaltı yolsuzluğu'na karıştı!

9 Nisan'da yapılacak seçimlere az bir zaman kala, başı yargıyla dertte olan işgal devleti İsrail Başbakanı Netanyahu hakkında, şimdi de 'Almanya'dan denizaltı alımında yolsuzluk yapıldığı' gerekçesiyle savcıların harekete geçtiği bildirildi.

Geçen ay İsrail Başsavcısı Avichai Mandelblit, Başbakan Netanyahu aleyhine yolsuzluk, rüşvet ve görevi kötüye kullanma suçlarından dava açmaya hazırlandığını duyurmuştu

SAVCILAR SORUŞTURMA İÇİN
HAREKETE GEÇTİ

Savcıların soruşturma için harekete geçtiği haberi, bugün basında Başbakan Netanyahu'nun İsrail donanmasına denizaltı sağlayan Alman gemi yapımcısı ThyssenKrupp'a hizmet veren bir şirkette hisse sattığını açıklamasından kısa bir süre sonra geldi.
İsrail Başbakanı Netanyahu hakkında, daha önce ‘Almanya'dan ülkesine almak istediği denizaltıları satan şirketle bağlantıları olduğu' iddiasıyla açılan yolsuzluk soruşturmasında tanık olarak dinlenmiş, suçsuz bulunmuştu.

NETANYAHU'YA
AĞIR SUÇLAMA

Hadashot sitesinin haberine göre; bugün erken saatlerde Başbakan Netanyahu'nun, genel seçimlerde rakibi Mavi-Beyaz İttifakı'nın lideri Benny Gantz'in, Başbakan'ın gereksiz bir Alman denizaltısı satın alma anlaşması nedeniyle yükselen hisse senedinden 16 milyon şekel (4.4 milyon $) kazandığını iddia etmişti.
İşgal devleti İsrail, 1998'den bu yana Almanya'dan uzun menzilli füze atabilme özelliğine sahip Dolphin marka dört denizaltı aldı. İsrail, Son olarak Alman yapımı ve nükleer başlıklı füze taşıyabilme özelliğine sahip Tanin marka denizaltıyı 2014 yılında filosuna katmıştı. İsrail'in Almanya'dan altıncı denizaltıyı ise, bu yıl almayı planladığı belirtiliyor.

 

Haber Ara