Dolar

32,5676

Euro

34,6759

Altın

2.491,76

Bist

9.524,59

Netanyahu, normalleşme anlaşması imzası öncesi halktan destek istedi

İşgal devleti İsrail Başbakanı Netanyahu, bugün Beyaz Saray’da imzalanacak olan normalleşme anlaşması öncesi, İsrail halkına seslenerek, ‘destek’ istedi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-09-15 08:27:01

Netanyahu, normalleşme anlaşması imzası öncesi halktan destek istedi

İşgal devleti İsrail Başbakanı Netanyahu, bugün Beyaz Saray'da imzalanacak olan normalleşme anlaşması öncesi, İsrail halkına seslenerek, ‘destek' istedi.

Netanyahu, resmi Twitter sayfasında BAE ve Bahreyn ile iki normalleşme anlaşmasını içeren taslaktaki bilgiler hakkında açıklama yaptığı bir video klipte yer aldı.

Ekran Resmi 2020-09-15 08.12.18

Netanyahu, iki anlaşmanın yarın Amerika'nın başkenti Washington'da imzalanacağını belirterek, "Bunu başarmak için yıllardır çalışıyoruz ve bu an yarın olacak. Bu, İsrail tarihinde ve Orta Doğu tarihinde büyük bir değişimdir" dedi.

Başbakan Netanyahu, İsraillilere diğer ülkelerle daha fazla anlaşma imzalama sözü vererek, BAE ve Bahreyn'i işgal açısından normalleştirmenin önemini vurguladı.

ANLAŞMANIN YÜRÜRLÜĞÜ GİRMESİ HAKKINDA

Öte yandan İbranice ‘Walla' sitesi, BAE ile normalleştirme anlaşmasının hükümet ve Knesset tarafından onaylanana kadar yürürlüğe girmeyeceğini söyledi.

Başbakan Benjamin Netanyahu'nun ofisine atıfta bulunulan bir haberde, anlaşmanın imzalanmasına yol açan adımlara yönelik şüphe ve eleştirilerin ardından anlaşmanın hükümette ve Knesset'te oylamaya sunulacağı belirtildi.

Site, anlaşmanın Beyaz Saray'daki resmi imza töreninden bir gün önce, iki taraf arasında görüşmeler devam ederken, anlaşmaların içeriğinin ne olacağının hâlâ belirsiz olduğuna dikkat çekti. İmza töreni bugün Beyaz Saray'da

İsrail ile BAE arasında varılan normalleşme anlaşmasının resmi imza töreni bugün Beyaz Saray'da yapılacak.

ABD Başkanı Donald Trump'ın arabuluculuğunda ilişkilerini normalleştirme kararı alan İsrail ve Birleşik Arap Emirlikleri'nden (BAE) üst düzey heyetler, bugün ABD'nin başkenti Washington DC'de Beyaz Saray'da normalleşme anlaşması imzalayacak.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve BAE Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayed el Nahyan da imza töreni için Washington DC'de.

BAE'nin İsrail'le ilişkilerini normalleştireceğini duyuran diğer Körfez ülkesi Bahreyn'in de Dışişleri Bakanı Abdullatif el Zayani imza törenine katılacak. Trump'ın açıklamasına göre Bahreyn'in de törenin devamında İsrail'le bir anlaşma imzalaması bekleniyor.

ABD Başkanı Donald Trump, 13 Ağustos'ta İsrail ile BAE'nin "ilişkilerini tamamen normalleştirmek" için anlaşmaya vardıklarını duyurmuştu.

BAE, 1979'da Mısır'ın ve 1994'te Ürdün'ün ardından İsrail ile normalleşme anlaşmasını varan üçüncü Arap ülkesi oldu.

Kaynak: Twiitter, Walla, ajanslar

 

Haber Ara