Dolar

32,3667

Euro

35,0588

Altın

2.324,81

Bist

9.079,97

Netanyahu: Medya bana karşı Bolşevik avı yürütüyor

Trump'ın Meksika sınırına duvar örme girişimine destek veren Netanyahu, kendisini eleştirenlere cevap verdi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-01-31 14:18:42

Netanyahu: Medya bana karşı Bolşevik avı yürütüyor

Sputnik'in haberine göre İsrail Başbakanı Netanyahu, kendisini eleştiren medyaya ve Meksika'ya cevap verdi.

Trump, bu duvarın İsrail'e yasadışı sızmaları neredeyse tamamen ortadan kaldırdığını söyledi ben de onun haklı olduğunu söyledim. Bunun bir sonucu olarak o da benim tweetimi yeniden paylaştı” diyen Başbakan, medyanın“pireyi deve yaptığını” söyleyerek, Meksika'dan gelen eleştiriler için “Meksika'dan bahseden kim?” dedi.

Sağcı medya Bolşevik avı eğlencesi, bir beyin yıkama kampanyası düzenliyor… Bizimle ilgili, yalan haber diye adlandırdığımız bir hatalı haber yığını yaratılıyor” diyen Netanyahu, kendisi ve eşi Sara'yla ilgili soruşturmalara da atıf yaparak, bu yolla başsavcı ve İsrail Adalet Bakanlığı yetkilileri üzerinde baskı yaratıldığını öne sürdü.

İSRAİL CUMHURBAŞKANI, NIETO'YU ARAYACAK

Bu arada Netanyahu yüzünden gerilen İsrail-Meksika ilişkilerinin düzeltilebilmesi için İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin ile Meksika Devlet Başkanı Enrique Pena Nieto'nun bugün bir telefon görüşmesi yapacağı aktarıldı. Yedioth Ahronot'un aktardığına göre, Rivlin Nieto'yu arayacak.

NE OLMUŞTU?

Trump, geçen hafta Fox News'e verdiği röportajda, Meksika sınırına inşa etmek için düğmeye bastığı duvarın gerekli olduğunu savunurken, İsrail'in Mısır sınırındaki duvarı örnek göstermişti. Bu açıklamanın ardından Twitter hesabından bir mesaj paylaşan Netanyahu, “Başkan Trump haklı. Ben de İsrail'in güney sınırına bir duvar inşa ettim. Bu, yasadışı göçü durdurdu. Büyük başarı. Çok iyi fikir” diye yazmış, mesajını ABD ve İsrail bayraklarıyla da süslemişti. Netanyahu'nun bu açıklamasına tepki gösteren Meksika Dışişleri Bakanlığı hem İsrail büyükelçisini çağırmış hem de İsrail'den özür beklediklerini duyurmuştu.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara