Dolar

32,5727

Euro

34,8610

Altın

2.432,67

Bist

9.715,60

Netanyahu için kampanya

İsrail Başbakanı Netanyahu'nun gelecek ay İngiltere'ye geldiğinde gözaltına alınması için kampanya başlatıldı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-25 14:05:22

Netanyahu için kampanya

AA'nın haberine göre, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun gelecek ay Londra'da yürüteceği temaslar için ülkeye geldiğinde işlediği iddia edilen "savaş suçlarından" dolayı gözaltına alınması için başlatılan imza kampanyasına destek verenlerin sayısı 80 bini aştı.

Yazılımcı Damian Moran tarafından başlatılan ve İngiltere Parlamentosu'nun internet sayfasındaki imza kampanyaları bölümünde yer alan kampanya, Netanyahu'nun "Gazze'de işlediği savaş suçlarından" ülkeye geldiğinde gözaltına alınması için İngiliz hükümetine çağrıda bulunuyor.

Bu ay başında başlatılan imza kampanyasına şimdiye kadar 81 bin 544 kişi destek verdi. Kampanyanın açıklama bölümünde, "Netanyahu eylül ayında Londra'da temaslarda bulunacak. Uluslararası hukuk kapsamında Netanyahu, geçen yıl 2 bin sivili öldürmekten, işlediği savaş suçlarından dolayı Birleşik Krallık'a geldiğinde gözaltına alınmalı" ifadesi yer alıyor.

Sadece İngiliz vatandaşları ile İngiltere'de ikamet edenlerin destek verebildiği kampanyanın 100 binin üzerinde kişinin desteği alması halinde, konunun parlamentonun gündemine taşınıp taşınamayacağı tartışılacak.

 

Haber Ara