Dolar

32,4845

Euro

34,9782

Altın

2.433,80

Bist

9.716,77

Netanyahu’dan Obama’ya Ret

İsrail devlet başkanı Benjamin Netanyahu, Obama’nın görüşme teklifini reddetti.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-03-08 12:50:09

Netanyahu’dan Obama’ya Ret

TİMETURK I HABER MERKEZİ

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamaya göre Netanyahu, ABD devlet başkanı Obama'nın Mart ayının sonunda gerçekleştirmesi planlanan görüşme teklifini reddetti ve Washington gezisini iptal etti.

Netanyahu'nın ABD gezisini iptal etmesi, ABD'nin İsrail'in baş düşmanı İran ile nükleer anlaşmanın imzalamasının ardından başlayan gerginliğin son noktası olarak görülüyor.

Beyaz Saray, Netanyahu tarafının 18 ya da 19 Mart'ta Obama ile görüşme talep edildiğini buna karşılık kendisine 19 Mart tarihinin teklif edildiğini açıkladı.

Saray sözcüsü Ned Price “İkili görüşmelerin yapılmasını dört gözle bekliyorduk. Ancak medya kanallarından Netanyahu'nun teklifimizi kabul etmek yerine gezisini iptal ettiğini öğrendiğimizde şaşırdık” dedi.

Price elektronik posta ile yaptığı açıklamada, İsrail başbakanın programını kendi isteği doğrultusunda ayarlayamadıkları yönündeki haberlerin asılsız olduğunu söyledi.

İsrail tarafından yapılan açıklamaya göre Netanyahu, ABD'de yoğun geçen seçim kampanyalarını etkilememek için geziyi iptal etti ve davetinden dolayı Obama'ya teşekkürlerini iletti.

Aslı Reuters'ta yayınlanan makale Melahat Kemal tarafından Timetürk için Türkçe'ye çevrilmiştir.

Haber Ara