Dolar

32,3372

Euro

35,1022

Altın

2.240,51

Bist

8.726,34

Netanyahu’dan Mısır Devlet Başkanı’na övgü: Arkadaşım Sisi’ye teşekkür ederim

İsrail Başbakanı Netanyahu, ülkesindeki yangını söndürmek için yardım gönderen ülkeleri takdir ederken; Mısır’ın darbeci liderine övgü yağdırdı. Netanyahu, “Arkadaşım Mısır Devlet Başkanı Sisi'ye iki itfaiye helikopteri gönderdikleri için teşekkür ediyorum' dedi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-05-24 17:23:51

Netanyahu’dan Mısır Devlet Başkanı’na övgü: Arkadaşım Sisi’ye teşekkür ederim

foto2_1

foto1_2

İşgal devleti İsrail Başbakanı Netanyahu, ülkesindeki yangının söndürülmesinde kullanılmak üzere iki yangın helikopteri gönderen darbeci Mısır Cumhurbaşkanı Sisi'ye övgüler yağdırarak, teşekkür etti.

İsrail, bugünlerde yangınlarla boğuşuyor. Yangınları söndürmede zorlanan İsrail, komşu ülkelerden yardım istemek zorunda kaldı. Yangınlar sürerken, İsrail Başbakanı Netanyahu ve Kamu Güvenliği Bakanı Gilad Erdan (Likud), Tel Hadid'deki acil durum ve kurtarma güç merkezinde yangınla ilgili bir durum değerlendirmesi yaptı.

sisine.

ARKADAŞIM, SİSİ'YE TEŞEKKÜR EDERİM

Netanyahu ve Erdan, Polis Müfettişi Genel Moti Cohen, yangın söndürme ve kurtarma görevlisi Başhekim Genel Dedi Simchi, İtfaiye Filosu Komutanı Tuğgeneral Nir Rosenthal ve MGK Savunma, Doğa ve Parklar İdaresi'nden üst düzey yetkililerden durum hakkında bilgi aldı.

Yangınla ilgili açıklamalarda bulunan İsrail Başbakanı Netanyahu, “Birçok ülkeden yardım istedik. Yunanistan, Hırvatistan, İtalya, Mısır ve Kıbrıs Rum Yönetiminden yardım geldi ve bunu takdir ediyoruz. Arkadaşım Mısır Devlet Başkanı Sisi'ye iki helikopter gönderdikleri için teşekkür ediyorum" dedi.

4 ÜLKE YARDIM GÖNDERDİ

Filistin otoritesi de dahil olmak üzere başka ülkelerden de yardım aldıklarını belirten Netanyahu, "Rusya dahil dört ila altı ülke pratik yardım göndermeye hazırlar. Biz yardım istemeden önce bile bize yardım teklif ettiler. Bu, bu ülkelerden bazıları bizim için çok önemli" dedi.

Başbakan Netanyahu, ayrıca yangınla mücadele ve kurtarma ekiplerini överek, “Mükemmel yönetimi için alkışlıyorum, zorluk hâlâ önümüzde” dedi.

Alevlerin kasabaları ve ormanları harap etmesinden bir gün sonra komşu ülkelerin, yardım çağrısına cevap verdiğini belirten İsrail'e Başbakan Netanyahu; önümüzdeki yıl İsrail'in yangınla mücadele uçakları filosunu genişletmeyi düşündüğünü de belirtti.

foto4_2

YANGINLAR BAZI BÖLGELERDE SÜRÜYOR

Öte yandan yangınların bazı bölgelerde sürdüğünü belirten yetkililer, Kıbrıs'tan gelen yangın söndürme birimlerinin olay yerine ulaştığını açıkladılar. Yunanistan, Hırvatistan ve İtalya'dan uçakların da günün ilerleyen saatlerinde İsrail'de olması bekleniyor.

Öte yandan çıkan yangınlarda çok sayıda ormanlık alan kül olurken, düzinelerce evin de yandığı bildirildi.

Yangın bölgesindeki çok sayıda kişinin de başka yerlere tahliye edildiği açıklandı.

Tel Aviv'den Kudüs'e giden ana karayolu olan Route 443 bölümünün iki gündün kapalı olduğu bildirildi.

İtfaiye, bazı yangınların elektrik arızasından çıktığını belirtirken, bazı yangınların ise kundaklamadan kaynaklandığını açıkladı.

foto3_1

Haber Ara